Sziget festival je najavio prvi talas izvođača za svoje izdanje 2023, sa Billie Eilish, Florence + The Machine među glavnim izvođačima.


Šestodnevni događaj trebalo bi da se održi na ostrvu Obuda u Budimpešti, u Mađarskoj, između 10. i 15. avgusta. Karte i opcije smeštaja su dostupne za kupovinu ovde.

Pridružujući se Eilish i F+TM na vrhu računa su David Guetta i Imagine Dragons. Ostali potvrđeni umetnici su Sem Fender, Iungblud, Foals, Niall Horan, Jamie kk, M83 i Nothing But Thieves.

Sziget festival 2022 predvodili su Kings Of Leon, Arctic Monkeis, Dua Lipa, Justin Bieber i Tame Impala. Recenzirajući događaj, NME je pohvalio njegov „neverovatan niz pozorišta, plesa, diskusija, umetnosti, komedije i muzike“.

„Sziget – zapanjujuća zemlja čuda muzike i umetnosti smeštena na ostrvu usred Dunava u Budimpešti – je mesto gde su „momci koji vole da se zabavljaju“ primorani da ozbiljno pojačaju svoju partijsku igru kako bi bili u toku.

Headlineri Florence + The Machine objavili su svoj peti album „Dance Fever“ u maju. U međuvremenu, Bili Ajliš je nedavno otkrila da je počela da radi na nastavku filma „Srećniji nego ikada“ sa Finneasom.

Florence Welch i Billie Eilish sa nastupa uživo. CREDIT: Getty

Izvor: NME