U tom Somboru svega na volju

share on:

Dragi sugrađani ukoliko ste raspoloženi da provedete jedan prijatan dan na izletu , onda turistička agencija Putokaz 021 iz Novog Sada za Vas ima neodoljivu prolećnu ponudu koju ne treba da propustite.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak u jutarnjim časovima. Vožnja kroz idilu bačkih sela. Upoznavanje sa istorijom i kulturom Vojvodine i Bačke. Vojvodina je Evropa u malom, u njoj živi i prožima se skoro 30 različitih nacija. Ravnica Bačka je jedna od najplodnijih zemljišta u Evropi. U ovom izletu ćemo istražiti dva njena bisera arhitekture i kulture.

Dolazak u Sombor, jedan od najzelenijih gradova u celoj Srbiji. Poseta impozatnom županijskom zdanju. Utisak koje će na vas ostaviti ovo zdanje nadmašuje slika bitka kod Sente koja se nalazi unutar kompleksa. Tokom ove bitke 1697. godine vagala se sudbina ovog dela Evrope. Sledi razgledanje starog jezgra grada i uživanje u miru koje ono pruža: Srpska čitaonica, kuća Laze Kostića, gradska kuća, galerija “Milan Konjović” i još puno toga što ovaj gradić nudi. Nakon razgledanja, sledi slobodno vreme, a potom nastavak vožnje do Subotice.

Subotica je grad u kom se nalazi najveća koncentracija secesijske arhitekture u Srbiji. Do pre pola veka bila je najveći grad u Vojvodini. Po dolasku u Suboticu posećujemo Gradsku kuću, u kojoj se kriju mnogi prelepi secesijski motivi. Nakon obilaska Gradske kuće sledi razgledanje starog jezgra: spomenik caru Jovanu Nenadu, Plavoj i zelenoj fontani, Sinagoga, Katedrala Marije Avilske… Slobodno vreme za istraživanje ovog prelepog grada.

Polazak za Palić, sledi slobodno vreme, pauza za kafu ili šetnju pored jezera.

Povratak za Novi Sad.

Termin: 9.4.2017.
Cena programa: 1390 dinara
Kontakt: 060/477-14-47

PR TEKST