Članak o roditeljima koji brini za bezbednost dece!

share on:

Kako se približavaju novogodišnji praznici, tako se na ulicama sve više čuju zvuci petardi i dečije graje. Stoga, dragi naši Novosadjani, pre nego što se odlučite da deci kupite petarde pročitajte ovaj tekst i informišite se radi bezbednosti vaših mališana.

Petarde su neizostavan element bez kojih ni jedni novogodišnji praznici u našem gradu ne mogu proteći, to nam je svakako već svima jasno. Ono što možete da učinite jeste da vodite računa odakle kupujete petarde kako biste opasnost od povrede vaših najmilijih sveli na minimum.

Istraživajući ovu temu došli smo do najpoznatije pirotehničke firme u Novom Sadu koja se ovim poslom bavi dugi niz godina i može se pohvaliti zavidnim iskustvom u ovoj oblasti. “Šime-specijalni efekti” doo je firma koja je osnovana još 1993. godine i daleko je poznata u svojoj branši.  Oni su već godinama zaduženi za ispunjavanje novosadskog neba šarenilom u prazničnim danima sa obzirom na to da se mogu pohvaliti veoma uspešnom saradnjom sa gradom Novim Sadom.

Vlasnik ove firme Pirotehničar, Ljubomir Šimić – Šime jedan je od vodećih majstora za vatromete i specijalne efekte kod nas, obzirom da se ovim poslom bavi 30 godina  pružio nam je neophodne informacije o bezbednoj upotrebi ovih eksplozivnih igračaka.

Najvažnije je da pirotehnička sredstava kupujete u proverenim i specijalizovanim radnjama gde ćete moći da dobijete adekvatne savete o upotrebi istih kao i kvalitetan proizvod. Morate znati šta kupujete i od koga kupujete. Vodite računa da je prodavnica proverena i da ima obučeno osobolje koje će vas posaveti oko izbora, a pre svega oko upotrebe pirotehničkih sredstava, savetuje Šime.

U njihovim prodavnicama imate najveći izbor pirotehničih sredstava za sve vrste proslava, a  raznovrsnost njihovih proizvoda nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ova firma ima svoje prodavnice u Zmaj Jovinoj 21 (pasaž) i u Cara Dušana 24, a vi dragi Novosadjani prošetajte jer bezbednost vaše dece je na prvom mestu.

Autor: explorenovisad.rs