Festival kobasice Dunavske regije od petka na Novosadskom sajmu

share on:

Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije biće održan od 8. do 10. februara na Novosadskom sajmu.

Svečano otvaranje ove manifestacije zakazano je za petak, 8. februar u 13 časova u hali Master Novosadskog sajma, a festival će otvoriti pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

Takmičenje novinarskih i ekipa građana u pravljenju kobasica počinje na istom mestu, u petak posle 13 časova, a svi zainteresovani za učešće još uvek se mogu prijaviti na broj telefona 062 878 0 740 (Horvat Vince).

Od 20 sati, svakog dana festivala, u hali Master centra održavaće se i koncerti, pa će tako u petak nastupiti Banda drvena iz Srbobrana, u subotu Zvonko Bogdan, a u nedelju tamburaški orkestar Đorđa Čavića.

d petka do nedelje u hali Master i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma biće organizovana prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva, vina. Ekipa iz Mađarske, olimpijski i svetski prvaci u pripremanju mađarske pečene kobasice i svinjskog i ovčijeg perkelta, ponudiće posetiocima i gostima Festivala da na licu mesta probaju ove čuvene specijalitete. Predstavnici Srbije i Mađarske demonstriraće različite načine obrade mesa prilikom svinjokolja.

Autor: explorenovisad.rs