Grupa Sopot u SKCNS

share on:

 

U okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, 15. septembra u prostoru Studentskog kulturnog centra Novi Sad – Fabrika, u 21 čas nastupiće banjalučka grupa Sopot.

Sopot je grupa koja već nekoliko godina ostvaruje regionalni uspeh i ove godine obeležava deceniju postojanja. Zamišljen je kao projekat sa jakim autorskim pečatom koji kroz saradnju sa domaćim i stranim umetnicima stvara fuziju balkanske umetnosti sa modernom tehnologijom, a osnovao ga je Petar Topalović 2006. godine u Banjaluci. Sopotov autorski izraz je savremeni muzički hibrid, kroz koji članovi benda kreiraju sopstveni muzički kosmos mešavinom daba koji se poigrava sa regeom i drum and bassom, a protkan je motivima balkanske izvorne muzike. Grupu Sopot čine, pored frontmena Petra Topalovića i Đurica Štula, Milan Aćimović, Dejan Savić i Saša Predojević.

Projekat pod nazivom „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenut je 2013. godine u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji sa idejom da se Srbiji i njenim građanima predstavi Republika Srpska i njeni potencijali – kroz susrete privrednika, kulturno-umetničke i prosvetne programe, kao i sportska nadmetanja. U toku ovogodišnjih, četvrtih po redu, “Dana Srpske u Srbiji” u 15 gradova Srbije održaće se susreti privrednika, promocije turizma, sportski susreti uz brojne umetničke i kulturne sadržaje.