Iz Spomen-zbirke Pavla Beljanskog pozivaju građane da budu deo izložbe “Pozdrav s mora”

share on:

Tribina o umetničkim doživljajima “Mediteran nekad i sad” biće održana u četvrtak, 9. avgusta, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog sa početkom u 19:30h.

Povodom postavke “Mediteran nekad i sad”, koja je prateći program izložbe “Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog”, održaće se otvorena tribina na kojoj će se razmatrati umetnička polazišta svojstvena generaciji iz kolekcije Beljanskog, kao i ona zastupljena u savremenom stvaralaštvu.

Uz umetničke doživljaje, biće otvorene i druge teme već dotaknute i kroz istraživačke procese mladih stvaralaca: geografske i teritorijalne podele, migracije, turizam, zabava… Promenljivi i trajni aspekti Mediterana polazište su za razgovor s ciljem razmene znanja, različitih polazišta i iskustava.

Ulaz je slobodan.

Iz Spomen-zbirke Pavla Beljanskog pozivaju građane da im dostave razglednice, a da na društvenim mrežama postavljaju fotografije s Mediterana označene sa #szpbmediteran. Krajem avgusta uspomene koje građani budu podelili biće prikazane u okviru svojevrsne izložbe publike, pod nazivom “Pozdrav s mora”.

Autor: explorenovisad.rs