Jubilarni deseti po redu Dan mladog portugizera – 16. novembra kod katedrale

share on:

Novi Sad će se ovog četvrtka, 16. novembra po deseti put naći na svetskoj mapi gradova koji obeležavaju Dan mladog portugizera.

Ceo događaj će upotpuniti sremački tamburaši, folklorni ansambl, izbor najlepše pesme o vinu, koji se organizuje zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, a ove godine po prvi put publika će videti tačku “La emocion del Portugizer” – spoj tango plesa i vina.

Predviđeno je i tradicionalno proglašenje novog viteza vina, a u narednih godinu dana to će biti kompozitor i džez muzičar Jovan Maljoković, kome će titulu predati dosadašnji vitez, vlasnik izdavačke kuće “Prometej” Zoran Kolundžija.

Novosađani će Danu mladog portugizera moći da prisustvuju u četvrtak 16. novembrana početku Zmaj Jovine ulice, kod katedrale. Program počinje u 17h, a po običaju degustacija je besplatna.

Dan mladog portugizera je globalna svetkovina u slavu mladog vina koja je potekla iz Francuske, gde je i nastalo najpoznatije mlado vino, božole. Mlada vina se po pravilu predstavljaju i toče trećeg četvrtka u novembru.

Izvor: 021.rs