Koncert Kemala Gekića u Sinagogi

share on:

Koncert pijaniste Kemala Gekića održaće se u utorak, 28. novembra, u Sinagogi.

Originalnost, ubedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom samo su neki od kvaliteta koji se pripisuju ovom velikom umetniku – jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika širom sveta.

Kemal Gekić je diplomirao 1982. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a iste godine je bio primljen na klavirski odsek kao asistent. Poslediplomske studije završava 1985. godine kada postaje senzacija Šopenovog takmičenja u Varšavi.

Od 1985. ima brojne koncerte širom Evrope, SAD-a, Kanade, Japana, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog Istoka. Za svoje snimke nagrađivan je u Evropi, Americi i Japanu za originalna i pronicljiva viđenja muzike Hendla, Mocarta, Šopena, Skrjabina i Lista. Rođen u Splitu, Kemal Gekić živi i radi u SAD-u.

Program:

Hektor Berlioz: Fantastična simfonija/transkripcija za klavir: Franc List

Andres Alen: Varijacije

Nikolai Kapustin: Dve koncertne etide

Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III) radnim danima od 8 do 14 časova. On-line rezervacije na: www.muzickaomladina.org.
Cene karata:
1.200 dinara parter sredina i centralna galerija
1.000 dinara parter sa strane
Studenti i đaci uz prikaz indeksa, odnosno knjižice, imaju 50% popusta.

Autor: explorenovisad.rs