Konkurs za volontere za 19. Uhvati film

share on:

Konkurs za volontere za međunarodni 19. filmski festival „Uhvati film“, otvoren je do 1. juna 2021. godine. Svi koji bi voleli da učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala, a ujedno steknu nova poznanstva i veštine, mogu se prijaviti na linku, popunjavanjem prijavnog formulara.

Poslovi u kojima volonteri mogu da uzmu učešće:

 

  • PREVOD: sa engleskog na srpski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), u periodu jun-septembar;
  • PROMO TIM: pomoć pri objavljivanju objava na društvenim mrežama, dizajn i uređivanje fotografija i grafika za društvene mreže, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipića za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti, u periodu jun-decembar;
  • TEHNIČKA PODRŠKA: personalna asistencija, protokol, tehnička priprema realizacije i organizacija događaja, distribucija promo materijala, priprema paketa za goste…, u septembru.

 

Svi detalji o konkursu i samom Festivalu dostupni su na http://sr.uhvatifilm.org.

 

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 19. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Besplatne projekcije filmova i prateći umetnički program premijerno se dešavaju krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Filmski festival Uhvati film održava se sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Autor: explorenovisad.rs