KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE MERE: Otvaraju se tržni centri, a jedna mera će se razmatrati sledeće nedelje

share on:

Na sednici Kriznog štaba usvojene su nove epidemiološke mere.

Krizni štab je odlučio da se od ponedeljka, 12. aprila, tržni centri otvore i da oni će raditi do 22 sataUgostiteljski delovi unutar tržnog centra još neće biti otvoreni, javlja “Blic”.

Kada je reč o đacima, odluka je uslovljena još jednom proverom epidemiološke situacije, tako da, ukoliko brojke budu padale, deca se vraćaju u škole po modelu od 1. septembra. To praktično znači nastavu u učionicama, ali i kombinovanu nastavu, kao što su išli srednjoškolci.

Na današnjoj sednici razgovarano je o otvaranju i unutrašnjih delova ugostiteljskih objekata. Prema planu, oni bi trebalo da budu otvoreni 19. aprila, međutim, ta odluka nije danas doneta. Potpuno otvaranje kafića i restorana biće iznova razmatrano sledeće nedelje.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je juče rekla da ona skoro svakodnevno razgovara sa medicinskim delom Kriznog štaba i da lekari misle da još nije vreme za popuštanje mera.

Svakako će se neko obratiti posle Kriznog štaba. Ja svakodnevno razgovaram s medicinskim delom štaba. Oni misle da još uvek nije vreme i da nam dobro ide, pa da to ne treba da ugrozimo. Videćemo sutra šta će biti dalje“, istakla je juče premijerka na konferenciji za novinare i dodala da je sednica juče dogovorena na konsultacijama sa medicinskim delom Kriznog štaba.

Izvor: Mondo