Lutkarska predstava “Na vukovom tragu” u Pozorištu Mladih

share on:

U sredu 12. decembra u 19 časova, izuzetna lutkarska predstava za odrasle i one malo mlađe (10+), “Na vukovom tragu”, po motivima priče “Zov divljine” Džeka Londona, biće izvedena po drugi put.

 

Bak, dobro odgajan pas guste dlake, živeo je u velikoj kući u sunčanoj dolini Santa Klara. Živeo je srećnim životom i ništa mu nije nedostajalo. Sve dok. Zašto je ovde tako hladno? Kakva je to bela stvar što s neba pada na moju njušku? Kuda to svi žure? Koja je to životinja čudnog mirisa? Zašto me opasuju kaiševima? A šta to zavija u daljini? 

Na vukovom tragu je autorska adaptacija čuvenog romana “Zov divljine” Džeka Londona. To je pozorišna kompozicija za šest glumaca, jednog bubnjara, deset mikrofona, četiri psa i jednog jelena. Ona govori o kućnom psu koji je bio ukraden i prodat za rad u provinciji Jukon u Kanadi tokom “Zlatne groznice” na Klondajku. Dakle, Bak se vraća na mesto gde su koreni njegove rase. Bakova avantura je puna nevoljaiznenađenja – izazvanih ne samo nepoznatim okruženjem, već i buđenjem njegovog do tada nepoznatog duha.

Reditelj: Jakub Maksimov (Jakub Maksymov)
Dramaturg: Jakub Maksimov i Karolina Arandia (Carolina Arandia).
Dizajn scene i dizajn kostima: Karolina Arandia.
Dizajn i kreacija lutaka: Marek Šterbak (Marek Šterbák) i Vjačeslav Zubkov (Vjačeslav Zubkov).
Kompozitor: Lazar Novkov

Igraju: Jelica Gligorin, Neda Danilović, Slavica Vučetić, Aleksa Ilić, Saša Latinović, Slobodan Ninković i Dejan Šarković.

Predstava se preporučuje publici starijoj od 10 godina.

Upozoravamo publiku da je zbog vizuelnosti i specifičnih tehničkih uslova u kojima se predstava izvodi ograničen broj gledalaca pa je poželjno da rezervišu ulaznice na vreme! Telefonski broj blagajne: 021/521-826

 

Autor: explorenovisad.rs