Moždani udar: Vodič za prevenciju

share on:

Knjiga „Moždani udar: Vodič za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju“

Moždani udar je treći uzrok smrtnosti u razvijenim zemljama sveta, posle kardiovaskularnih i malignih bolesti, a drugi uzrok smrtnosti u celom svetu. Srbija se ubraja među zemlje s najvećim brojem moždanih udara i najlošijim ishodom – svakih dvadeset minuta neko u našoj zemlji doživi moždani udar, a na svakih sat vremena jedna osoba umre od ove bolesti.

A ne mora tako da bude.

Rizik od nastanka moždanog udara može da se smanji lečenjem primarne bolesti, visokog krvnog pritiska, poremećaja srčanog ritma, šećerne bolesti. Loše navike i stil života, gojaznost, pušenje i slično mogu da dovedu do moždanog udara.

Moždani udar pogađa obolele iznenada i neočekivano i zastrašujuće je iskustvo i za njih i za njihovu okolinu. Uz knjigu „Moždani udar – Vodič za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju“ saznaćete faktore rizika, simptome i šta preduzeti u slučaju moždanog udara. Knjiga je namenjena i pacijentima i onima koji o njima brinu kako bi se bolje izborili sa posledicama.

„Moždani udar – Vodič za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca.

Autor: explorenovisad.rs