Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope

share on:

Novi Sad u 2019. godinu ušao je kao Omladinska prestonica Evrope, a ova prestižna titula koju dodeljuje Evropski omladinski forum, biće proslavljena u subotu, 26. januara.

Svečanost počinje ceremonijom otvaranja u novosadskoj Sinagogi, na kojoj se očekuje prisustvo državnog vrha Srbije i brojnih evropskih zvanica, nakon čega se velika proslava nastavlja uz žurku u Velikoj sali SPENS-a na kojoj će nastupiti prestižne svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde.

Na veliku žurku otvaranja Omladinske prestonice Evrope dolazi jedna od najaktuelnijih zvezda nove generacije, JAX JONES, višestruko nominovan za prestižne BRIT i Gremi nagrade. Pored što je odnedavno ušao u prestižni krug izvođača sa preko milijardu pregleda na najpopularnijem video servisu YouTube, njegovi hitovi “You Don’t Know Me”, “Breathe”, “Ring, Ring” i brojni drugi, ne silaze sa radijskih talasa širom Evrope, od kojih je najnoviji “Play”, izdat u saradnji sa grupom Years&Years.

Njemu će se pridružiti i superpopularni francuski DJ duo OFENBACH, koji su izazvali euforiju na svetskoj sceni numerama “Be Mine”, “Party” i “Katchi”, ali i uspešni turski DJ i producent MAHMUT ORHAN koji je svetsku slavu stekao sa mega hitovima “Feel”, “Save Me” i “6 Days” koji broje preko 550 miliona Youtube pregleda!

Sve tri međunarodne zvezde pored nastupa na velikim festivalima širom sveta, ostali su u sećanju domaće publike i po euforiji koju su izazvali na glavnoj bini EXIT festivala pred više desetina hiljada ljudi! Na ovoj manifestaciji nastupiće i jedan od najvažnijih rok sastava na ovim prostorima, VAN GOGH, čiji rasprodati koncerti u najvećim sportskim dvoranama u zemlji, najbolje govore o njihovom repertoaru hitova u poslednjih trideset godina. U Veliku salu SPENS-a dolaze i beogradski kantautor koji je osvojio srca širom regiona, MARKO LOUIS, kao i sarajevski sastav poznat po energičnim muzičkim nastupima i britkim tekstovima, HELEM NEJSE.

“Sa izrazitim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo međunarodnu manifestaciju sa kojom će Novi Sad u velikom stilu započeti obeležavanje titule Omladinske prestonice Evrope. Ove godine kroz naše programe prošlo je preko 75 hiljada mladih ljudi, a naredne godine nas očekuje bogat program koji će obuhvati preko pola miliona mladih ljudi iz čitave Evrope”, izjavio je koordinator OPENS-a,  Vukašin Grozdanović.

Izvor: RTV

Foto: Jan Valo