Novi Sad se u nedelju zatvara, kreće maraton

share on:

Novosadski maraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 14. oktobra, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada, ujedno i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, istakao je da se Novosadski maraton nalazi na mapi svetskih maratonskih trka.

“Pored toga što je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. godine i Evropska prestonica kulture 2021. godine, naš grad je prepoznat i kao prestonica maratona, ne samo u Srbiji nego i u region”, rekao je Jelušić, dodajući da tome u prilog ide činjenica da se maraton, ali i polumaraton, održavaju u Novom Sadu duže od četvrt veka.

On je apelovao na vozače da u nedelju, tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica koje koriste maratonci, istovremeno pozvavši Novosađane i Novosađanke da učestvuju u nekoj od trka predstojeće sportske manifestacije, ali i da podrže trkače i trkačice.

Jelušić se zahvalio mnogobrojnim gradskim preduzećima i ustanovama, kao i Vojsci Srbije, policiji i Crvenom krstu koji su učestovali u organizaciji ovogodišnjeg maratona

Pored maratona od 42,195 kilometra, održaće se i propratne trke: diplomatski marton, štafetni marton, rekrativno trčanje na 10,548 km, trke za osnovce i srednjoškolce na 1000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metra, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.

Staza maratona se zatvara u 15 časova.

Izvor: alo.rs