Predstava “Od raja do beznjenice”

share on:

Predstava “Od raja do beznjenice” biće izvedena danas, 22. juna, u Galeriji Matice srpske.

U pitanju je priča o odnosu pesnika Laze Kostića i mlade Lenke Dunđerski, ćerke jednog od najbogatijih ljudi Austrougarske carevine, Lazara Dunđerskog.

Ljubav Laze Kostića prema Lenki Dunđerskoj ovekovečena je pesmom Santa Maria della Salute. A da li je Lenka volela Lazu, 29 godina starijeg pesnika? Šta je osećala prema njemu? Zašto se Laza oženio Julijanom Palanački? Šta je uzrok smrti Lenke Dunđerski (umrla u Beču u 25. godini života)? O svemu tome i još ponečemu u predstavi “Od raja do beznjenice”.

Pre predstave publika ima priliku da čuje monodramsko kazivanje testamenta Bogdana Dunđerskog koji sve svoje imanje ostavlja Matici srpskoj. Nakon predstave, svi zainteresovani će imati prilike da pogledaju Stalnu postavku Galerije Matice srpske i saznaju nešto više o portretima članova porodice Duđerski, koje su naslikali Paja Jovanović i Uroš Predić.

Autor: Zoran Subotički

Uloge: Lazar Dunđerski – Miodrag Petrović, Laza Kostić – Ervin Hadžimurtezić, Lenka Dunđerski – Jovana Radovanović.

Program će početi u 21 čas. Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se rezervisati na broj telefona 063/7541 563, a preuzimaju se pre početka predstave u Galeriji Matice srpske.

Autor: explorenovisad.rs