Prijavite se na turističku turu „Sremski Karlovci“

share on:

Dragi sugrađani, predstavljamo Vam turističku turu „Sremski Karlovci“, turističke agencije Novi Sad Ekskurzije.

Polazak grupe ispred Arene Cineplex, na Bulevaru Mihajla Pupina broj 3. Putovanje u trajanju oko 25 minuta.

Dolazak u Sremske Karlovce, centar srpskog obrazovanja, kulture i duhovnosti u periodu Velike seobe Srba do početka XX veka. Obilazak najznačajnih kulturno – istorijskih znamenitosti:

-Saborna crkva Svetog Nikole je glavni i najveći pravoslavni hram u Sremskim Karlovcima, smešten uz nekadašnje sedište Srpske patrijaršije, stari Patrijaršijski dvor, danas vladičanski dvor Sremske eparhije Srpske pravoslavne crkve. Saborna crkva u Sremskim Karlovcima je središnja crkva eparhije.

-Karlovačka gimnazija osnovana kao Gimnazija u Srba (oficijelno Ilirska gimnazija), najstarija je srpska gimnazija, počela je sa radom 1791. godine, u Sremskim Karlovcima. Glavni inicijatori i finansijeri su bili mitropolit Stevan Stratimirović i trgovac Dimitrije Anastasijević Sabov, koji je izdvojio zamašnu sumu novca (20.000 forinti) za izgradnju škole.

-Bogoslovija u Sremskim Karlovcima predstavlja jednu od najstarijih i najvažnijih obrazovnih ustanova kod Srba. Bogoslovija je danas smeštena u nekadašnjem zdanju Crkveno-narodnih fondova, jednoj od najznačajnijih i najvrednijih građevina u starom jezgru Sremskih Karlovaca, kao Prostorne kulturno-istorijske celine izuzetnog značaja za Srbiju.

-Česma Četiri lava je jedna od najpoznatijih građevina u starom jezgru Sremskih Karlovaca, kao Prostorne kulturno-istorijske celine izuzetnog značaja za Srbiju. Česma se nalazi u središnjem delu Trga Branka Radičevića, kao glavnog trga Sremskih Karlovaca.

Po završetku obilaska grada upućujemo se ka jednoj od najpoznatijih vinarija u Sremskim Karlovcima, vinarija Vinum u kojoj ćete biti u prilici da probate izvrsna vina.

Nakon vinarije i degustacije vina, planirana je poseta Kapeli Mira mesto u Sremskim Karlovcima, gde je potpisan Karlovački mir 1699. godine. Kapela mira sa neposrednim okruženjem je proglašena kulturnim dobrom od izuzetnog značaja za Srbiju.

Po završteku obilaska Kapele Mira, povratak u centar Sremskih Karlovaca gde ćete imaćete slobodno vreme da uživate u čarima ovog mesta.

Nakon pauze planiran je povratak za Novi Sad.

POLASCI

Subota 10.jul / Polazak u 10:00 h – povratak 16:00 h

Nedelja 12.jul/ Polazak u 10:00 h – povratak 16:00 h

Cena turističke ture za odrasle: 1190 dinara

Cena turističke ture za decu: 800 dinara

Primer uplatnice možete pronaći klikom OVDE.

 

Način prijave:

Svi zainteresovani za turističku turu mogu se prijaviti tako što će nam poslati poruku na zvaničnoj  facebook i Instagram stranici ili na telefon 065 43 88 703

U sadržaju poruke treba da pošaljete:

1. Ime i prezime

2. Broj osoba koje prijavljujete na turu  (Ukoliko idete sami, nije potrebno da šaljete broj osoba).

3. Naziv ture i datum

Za sve informacije i eventualna pitanja pošaljite nam poruku  ili nas kontaktirajte na telefon: 065 43 88 703

 

Broj mesta je ograničen!

Autor: explorenovisad.rs