Prijavite se za turu„Zaboravljene Novosađanke“

share on:

Dragi sugrađani portal Explore Novi Sad  za  Novosađane, goste, turiste i sve one koji žele da nauče nešto više o Novom Sadu  i tajnama koje on krije organizuje turističku turu „Zaboravljene Novosađanke“.

Ko je stvarao topli dom za novosadske uspešne trgovce, političare,pesnike? Za kim su se okretali na korzou? Ko je svojim stihovima lomio muška srca? Majke, lepotice, ali pre svega umne i obrazovane dame, supruge, govornice, produhovljene dobrotvorke i još mnogo toga su upravo bile žene Novog Sada. Ove dame ostavile su nemerljiv doprinos kulturnom ambijentu Novog Sada. Istorija se ne nalazi samo u knjigama, nego i u samom gradu. Novi Sad nam priča priču o značajnim Novosađankama.

Saznajmo koja su mesta gde su živele i radile. Budimo svedoci istorije. U našem gradu još uvek postoje prozori sa kojih su one gledale i vrata na koja su ulazile u svoje domove. Zaustavimo se pored tih mesta i setimo se ovih izuzetnih žena. Malo toga je o njima zabeleženo, još više zaboravljeno. Podsetimo se nepravedno zaboravljenih Novosađanki.

Tura će biti  organizovana u sredu, 25. aprila, od 18 časova  sa temom „Zaboravljene Novosađanke „.

Pridružite nam se u laganoj šetnji u kojoj ćete saznati ko su bile žene koje su svojim uticajem i radom obeležile istoriju Novog Sada. Na kraju šetnje opustite se uz po još koju životnu priču dok ispijate bermet (vino koje se služilo na carskim dvorovima) i uživate u kuglofu (jednom od najstarijih modeliranih kolača na svetu).

U CENU UKLJUČENA ŠETNJA SA NAŠIM VODIČEM U TRAJANJU OD OKO 90 MINUTA I DEGUSTACIJA BERMETA I KUGLOFA (vino i poslastica u kojima su nekada uživale novosadske dame).

Cena pojedinačne ture po osobi :  650,oo rsd. 

Primer uplatnice možete pronaći klikom OVDE.

Kopiju uplatnice sa kontakt telefonom poslati na: office@exploreagency.rs

Za sve informacije i eventualna pitanja pošaljite nam poruku na zvaničnoj fejsbuk stranici portala Explore Novi Sad.

Autor: explorenovisad.rs