Program “Food Planeta” do 21. maja na Trgu slobode!

share on:

Prethodnih nekoliko dana Novosađani i gosti Novog Sada imali su priliku da uživaju u kuhinji i ritmovima Španije, Italije, Indonezije, Hrvatske, Brazila, Makedonije, u okviru festivala nacionalnih kuhinja „Food Planet“.

Sjajan program nastavlja se i do kraja ove nedelje, a ovo su samo neki od detalja programa koji vas očekuje svakog dana od 18h na Trgu slobode:

17.05. Dan Slovenije – prisustvo Ambasade Slovenije, degustacija, nastup benda „Kredarice“

18.05. Dan Mađarske – degustacija nacionalnih jela, tradicionalne igre i performans

19.05. – „Food Planet“ podržava organizaciju tradicionalnog „Plesa maturanata“ i zbog izmeštanja dela kućica program se neće održati

20.05. Dan Bugarske – obraćanje ambasadora, degustacija specijaliteta, tradicionalne igre

21.05. Dan Ukrajine – obraćanje ambasadora, degustacija specijaliteta, tradicionalne igre i pesme

Na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja, a za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada. 

Autor: explorenovisad.rs