„Prosto k’o pasulj“ 1. juna na temerinskom vašarištu

share on:

Rezervišite 1. jun u svom kalendaru za ručak i druženje u Temerinu! Izuzetno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da se najveća manifestacija u opštini Temerin „Prosto k’o pasulj“ ove godine održava prvog vikenda juna meseca na temerinskom vašarištu! Najveće takmičenje u kuvanju pasulja u celoj Srbiji iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara i posetilaca, tako da se formulu za uspeh neće menjati.

 

Prijave ekipa počele su u ponedeljak 22. aprila, a kotizacija za učešće se nije menjala i iznosi 2.500 dinara. Svaka ekipa dobija mesto za kuvanje sa stolom i dve klupe, paviljon, drva za loženje i poklon paket. Ekipu možete prijaviti u kancelariji Turističke organizacije opštine Temerin, Novosadska 352 u vremenu od 7:30 do 15:30 časova. Sve informacije možete dobiti na brojeve telefona 021/844-655; 064/64-32-340; 064/64-32-339 ili putem mejla temturorg@hotmail.com.

Ulica starih zanata, mali vašar tradicionalnih proizvoda i rukotvorina, održaće se u subotu 1. juna od 9 časova u uličici na ulazu u vašarište. Sve informacije vezano za uslove učešća i prijavu za izlaganje u Ulici starih zanata izlagači mogu dobiti pozivom na broj telefona: 021/844-655.

 

Priprema se i najveći humanitarni ručak – kazan sa oko 3 000 porcija kuvanog pasulja. Podela ovog „humanitarnog pasulja“ počinje u 12 časova, a posetioci ostavljaju dobrovoljni prilog za svoju porciju pasulja. Svake godine prikupljena sredstva od ove akcije se usmeravaju ka sugrađanima kojima je neophodna pomoć.

 

 

Temerinske igre“ su takmičarskog tipa, a promoter manifestacije i voditelj igara Goran Podlipec – Lipec, potrudi se da svake godine budu interesantne i originalne, pa ni ove godine neće biti drugačije. Vredne nagrade očekuju sve one koji se odluče da učestvuju u igrama kao što su tradicionalno navlačenje konopca, „Bacanje akumulatora s’ramena“, „Pijani penal“, „Ponesi partnera“…

Posetioci mogu uživati u bogatom kulturnom i muzičkom programu – gostuju kulturno-umetnička društva iz Kostrome (Rusija), Tamburaški orkestar „Biseri“, bend „Akustična soba“…

Organizator je i ove godine Turistička organizacija opštine Temerin, a generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Temerin uz svesrdnu podršku brojnih prijatelja i sponzora manifestacije.

 

 

Autor: explorenovisad.rs