SVI DETALJI PUTOVANJA U GRČKU: Srbi lako u omiljena letovališta, ko nije vakcinisan – ima ALTERNATIVA!

share on:

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić, izjavio je danas da će se prilikom putovanja u Grčku priznavati svi sertifikati o vakcinaciji protiv korona virusa, da će postojati i alternativa u vidu PCR i antigenskih testova, a da će se sve precizirati za petnaestak dana.

Seničić je za agenciju Tanjug rekao da u narednih 15 dana treba očekivati potpisivanje sporazuma i da će se tada konkretno znati još neki detalji.

“Imamo uveravanja sa grčke strane da ćemo do sredine ili kraja maja imati mogućnost i da putujemo preko Severne Makedonije, da će prelaz Evzoni biti otvoren“, rekao je Seničić. On očekuje da ova godina zadovolji potrebe velikog interesovanja građana Srbije za letovanje u Grčkoj.

Ministri turizma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teoharis, rekli su danas u Beogradu da će građani Srbije ove godine moći na letovanje u Grčkoj uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom ili uz negativan PCR ili brzi test, a da će grčke granice za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja.

Podsetimo, grčki ministar turizma Haris Teoharis najavio je danas da Grčka planira probno otvaranje sezone u aprilu za građane odabranih zemalja sa visokom stopom vakcinacije, među kojima je i Srbija. Teoharis, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Beogradu, potvrdio je u razgovoru za Tanjug da će Grčka otvoriti granice za većinu zemalja sredinom maja.

“Kao što smo najavili, sezona će početi 14. maja za većinu zemalja, za građane koji su vakcinisani, imaju negativan test ili su preležali kovid-19”, rekao je grčki ministar. Ipak, najavljuje otvaranje probne sezone i pre tog datuma.

“Imamo plan da probna sezona počne u aprilu, pre Uskrsa za nekoliko odabranih zemalja sa visokom stopom vakcinacije, a Srbija je jedna od njih“, izjavio je Teoharis.

Dodaje da još uvek ne može da govori o datumu jer dosta toga zavisi od zdravstvene situacije u aprilu, ali da su grčke vlasti prilično uverene da mogu početi otvaranje u drugoj polovini aprila.

Izvor: Mondo