Temerinska priča

share on:

Opština Temerin je satkana od mnoštva zanimljivosti i tek poslednjih godina otkriva svoju autentičnost, atraktivnost i raznolikost, danas primarnih atributa za privlačenje turista.

Osim kompleksa bazena sa lekovitom, termalnom vodom temperature 39°C izgrađenom 1985., tu je i Vinski salaš „Vindulo“, Park prirode „Jegrička“ (proglašen 2005.), jedini hotel u opštini i vojvođanski restoran sa nacionalnom kuhinjom „Moja čarda“, mini zoo vrt, Bucin salaš, elegantan dvorac Sečen (iz 1795.) okružen Starim parkom koji se prostire na 20 jutara, Zavičajna kuća „Tájház“ u čijim se objektima u dvorištu nalazi se umetnička galerija i prostor gde članovi Udruženja likovnih stvaralaca TAKT iz Temerina održavaju umetničke radionice.

U Bačkom Jarku vredi posetiti Etno-park „Brvnaru“, depadansu Muzeja Vojvodine, Kulturno informativni centar “Lukijan Mušicki”. Opština Temerin ima oko 15.000 ha lovne površine, ribnjak „Jezero“ u Bačkom Jarku i „Bušido“ na trećem kilometru od Temerina u pravcu Bečeja, što predstavlja dobru osnovu za lovni i ribolovni turizam.

U centru grada nalazi se Suvenirnica, u kojoj se mogu kupiti suveniri sa najlepšim motivima ovog kraja, ali i dobiti sve informacije vezane za opštinu Temerin, uzeti promo materijal o gradu, Vojvodini i Srbiji.

Temerin je pored brojnih manifestacija lokalnog karaktera, domaćin kultnog Međunarodnog januarskog sajma vina, kojim otvara godišnju sezonu festivala, koji dostižu kulminaciju prve nedelje juna, sa najmasovnijim događajem u opštini – „Prost k’o pasulj“.

Dragi sugrađani nadamo se da smo maker malo uspeli da Vas zaintrigiamo i da ćete se odlučiti da svoje slobodno vreme iskoristite na pravi način i postite opštinu Temetin.

Autor: explorenovisad.rs