,,To što vidiš to i jeste ” Koncert Električnog orgazma u Novom Sadu

share on:

Za sve ljubitelje rok zvuka, u SKCNS Fabrika stiže jedan od najpoznatijih bendova osnovanih 80-tih godina. Slavljenički koncert benda “Električni orgazam” zakazan je za 18. decembar u 21 č. Ovom prilikom bend će takođe obeležiti 35 godina postojanja.

“Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar kao najavu albuma koji planiramo da objavimo sledeće godine”, najavio je gitarista i pevač Srđan Gojković Gile.

Tokom 35 godina postojanja “Električni orgazam” pokazao se kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova. Objavljen je niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma. Poslednji, “To što vidiš to i jeste” izašao je 2010. godine. “Električni orgazam” osnovan je sa idejom da odsvira samo jedan koncert. Naime, Gile (tada bubnjar), gitarista Ljubomir Jovanović Jovec i klavijaturista Ljubomir Đukić osnovali su “Električni orgazam”u beogradskoj kafani “Mornar” 13. januara 1980. Godine’. Ovaj bend trebalo je da posluži kao jednokratna predgrupu za koncert njihovog matičnog benda “Hipnotisano pile”. Gile kaže da su posle te svirke “ukapirali da je obrnuto, da je Električni orgazam glavni bend, a da se Hipnotisano pile raspada”.  Kako kaže Gojković, nikako nisu mogli da pretpostave da će Električni orgazam biti nešto važno, pogotovo s obzirom na to da na početku nisu imali nšta osim imena. Gojkoviću je neverovatno da je bend zamišljen da traje od danas do sutra, zapravo napunio 35 godina.

Karte su u pretprodaji od 10. novembra po ceni od 600 dinara u Gigs Tix prodajnoj mreži. Karta na vratima SKCNS Fabrike koštaće 800 dinara.

Tags: