Trejsi Ševalije gost Sajma knjiga u Novom Sadu

share on:

Novosadski sajam knjiga i izložba umetnosti “Art Expo” trajaće od utorka, 3. marta u Master centru Novosadskog sajma do ponedeljka, 9. marta.

 

Manifestacije će obeležiti gostovanje britansko-američke književnice Trejsi Ševalije, više od 100 programa u okviru “Dana Laze Kostića”, popusti pri kupovini knjiga do 80 odsto, turnir u basketu 3X3, tri tematske izložbe na “Art Expo” i Poklon-igra za posetioce u kojoj su izlagači darovali više od 400 naslova.

Na Sajmu knjiga u okviru “Dana Laze Kostića” održaće se više od 100 programa uz gostovanja istaknutih domaćih i stranih pisaca. Posetioci će imati priliku da se, između ostalih, sretnu i sa Goranom Petrovićem, Milošem Latinovićem, Neletom Karajlićem, Urošem Petrovićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, Džamalom Uarijašijem, Borislavom Čičovačkim, Jelenom Bačić Alimpić, Muharemom Bazduljem. Trejsi Ševalije će biti gošća Sajma knjiga u subotu, 7. marta.

Priprema se akreditovani skup Dani biblioteka i bibliotekara, kao i Dani ruske kulture.

Na Sajmu knjiga biće uručena i književna nagrada Novosadskog sajma “Laza Kostić” za najbolje izdanje između dva Sajma, Nagrada za izdavački poduhvat i za dečju književnost. Za najlepšu knjigu biće dodeljen “Zaharije Orfelin”.

 

Radno vreme sajma će biti od 10 do 19 časova, izuzimajući petak i subotu kada će sajam za posetioce biti otvoren do 20 časova.

Ulaz na sajam je besplatan.

 

Izvor: 021.rs

Foto: glossy.espreso.rs