VIDEO: Filmovi “Los bando” i “Crni anđeo” do 20. marta na repertoaru KCNS

share on:

Filmovi “Los bando” i “Crni anđeo” biće na repertoaru Kulturnog centra Novog Sada od 13. do 20. marta.

Od 19h – “Los bando”

Norway / Sweden, 2018, 94 min.

Režija: Christian Lo

Scenario: Arild Tryggestad

Uloge: Vera Vitali, Stig Henrik Hoff, Jonas Hoff Oftebro

Otkačeni roud-muvi film o mladom bendu koji je, da bi učestvovao u nacionalnom takmičenju, krenuo duž države utrkujući se sa vremenom, policijom i roditeljima. I to nije sve: oni su u stalnoj potrazi za basistom koji im nedostaje, i sa pevačem su koji ne ume da peva. Iako još uvek nemaju srca da mu to kažu, moraće brzo da prelome šta i kako dalje kada saznaju da su primljeni na takmičenje.

Posle audicije, primaju devetogodišnju Tinu da im bude basista – i to na violončelu, a lokalnog reli vozača upošljavaju kao vozača benda. Ali ono što ne znaju je da reli vozač ustvari i nema vozačku dozvolu.

Od 21h – “Crni anđeo”

El Angel, Argentina, 2018, 118’

Režija: Luis Ortega

Scenario: Sergio Olguín, Luis Ortega, Rodolfo Palacios

Uloge: Lorenzo Ferro, Chino Darín, Daniel Fanego, Mercedes Morán, Cecilia Roth, Peter Lanzani, Luis Gnecco

“Crni Anđeo” je premijerno je prikazan u Kanu u selekciji Un Certain Regard, a producent filma je Pedro Almodovar. Bio je argentinski kandidat za Oskara i govori o serijskom ubici koji je poznat kao najduže zatočeni robijaš u argentinskom zatvoru.

Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa. On kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem. Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, film se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti. Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan. On izgleda kao pravi anđeo. Kako neko toliko lep može da bude toliko ružan iznutra? Ovaj film pruža fascinantan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca.

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni KCNS-a.

Autor: explorenovisad.rs