VIDEO: Počinje prva Novosadska nedelja ponosa

share on:

Prva Novosadska nedelja ponosa, u okviru koje će se održati i Novosadski prajd, počinje danas, 13. maja na više lokacija u Novom Sadu, a u organizaciji grupe “Izađi” iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

Novosadska nedelja ponosa zakazana je u sedmici u kojoj se obeležavaju Međunarodni dani borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT).

Novosadska nedelja ponosa biće svečano otvorena u ponedeljak u plavoj sali Skupštine grada, a u okviru otvaranja održaće se i tribina. Ponedeljak će obeležiti i izložba fotografija ‘Transbalkan’ Aleksandra Crnogorca.

Utorak je posvećen mladim pripadnicima LGBTI zajednice i diskusiji u KC Lab. Na istom mestu biće puštani filmovi, a biće priređena i žurka.

sredu će u društvenom centru ‘Izađi’ biti aktivnosti koje sprovode roditelji LGBTI omladine.

četvrtak publiku očekuje predavanje “Zašto homoseksualnost i transeksualnost nisu bolest” u kancelariji Opensa u Laze Telečkog, kao i aktivnost “Upoznajte Da se zna volontere”.

Novosadski prajd zakazan je za petak u 12 časova na Trgu republike. Uveče će u Firchie Think Tank studiju u Kineskoj četvrti biti organizovana “Drag up” žurka, što je, najveći drag šou organizovan u Novom Sadu.

Sve detalje u vezi sa prvom Novosadskom nedeljom ponosa mogu se pronaći OVDE OVDE.

Izvor: 021.rs