Opatija je jedno od najlepših i najpopularnijih mesta na hrvatskom primorju, poznato po dugačkom šetalištu pored mora (Lungomare), savršeno uređenim parkovima, mnogobrojnim spomenicima, zanimljivoj istoriji, luksuznim hotelima i slavnim gostima. Ukratko, Opatija je jedno malo mondensko odmaralište na obali severoistočne Istre koje podseća na letovališta na francuskoj rivijeri.


Uživanje u kombinaciji tradicije i modernog stila


U samom srcu Opatije, blizu arhitektonskih i kulturnih dragulja grada, nalazi se Hotel Astoria koji je 1904. godine izgradio Franz Eduard, u elegantnom austrougarskom stilu. U to vreme hotel se isticao zvučnim imenom Villa Louise, i bio je poznat po svojim terasama, spektakularnim pogledom na more, palmama i parkovima. Hotel danas ima 50 soba, penthouse etažu sa 6 apartmana s odvojenom dnevnom i spavaćom sobom, dok tri apartmana dodatno raspolažu prostranim terasama. Sve sobe su komforno uređene i opremljene kadom ili tušem/WC, flatscreen televizijom, satelitskom televizijom, telefonom/faxom, klima uređajem kao i priključkom za Internet.


Nakon ulaska u ovaj jedinstveni hotel u Opatiji, odmah ćete osetiti mističnu i raznoliku atmosferu. Svaki detalj je pažljivo izabran, a svaka soba je vredna posete. Vrlo brzo se naviknete na udobnost ovog neobičnog hotela gde se osećate prijatno i opušteno, baš kao i kod kuće. Kao jedan od najboljih hotela u centru Opatije sa 4 *, Hotel Astoria nudi širok spektar usluga i zasigurno će zadovoljiti potrebe svih gostiju i turista. Bilo kao mesto za boravak, poslovno putovanje, ručak, zabavu, ili opuštanje Hotel Astoria je lifestyle odredište.


Međunarodno gastronomsko putovanje


„Opazija“ – restoran hotela je zapanjujuć, nalazi se unutar hotela, sa predivnom terasom koja ima pogled na more. U ovom restoranu doživećete međunarodno kulinarsko putovanje u rasponu od Azije do Mediterana, s izborom za svačiji ukus. Kuhinja je ukorenjena u mediteranskoj ishrani, koja naglašava svežu sezonsku hranu i punoću različitih ukusa. Hotel Astoria je mesto gde najbolje tradicionalne mediteranske i egzotične azijske kuhinje idu ruku pod ruku uz stvaranje novih i nezaboravnih kulinarskih doživljaja, a dovoljno je da samo prepustite svoja čula i uživate. Crni rižoto od sipe, mediteranska salata sa testeninom i dagnjama, ili istarski fuži sa tartufima samo su neka od obaveznih jela u restoranskom meniju. Hotel i restoran su estetski veoma privlačni, a osunčana terasa sa pogledom na more pruža potpun ugođaj svakom gostu.


Astoria Designhotel je briljantno osmišljena kombinacija tradicionalnog i modernog dizajna koja pruža boravak na sjajnoj lokaciji u samom centru Opatije, uz mogućnost korišcenja hotelskog parkinga. Najbliža železnička stanica se nalazi u Rijeci, na 15 km od hotela, dok je autobuska stanica u Opatiji udaljena samo 200 metara. Aerodromi koje možete koristiti za posetu ovom hotelu se nalaze u Rijeci i Puli. Usluga prevoza od/do aerodroma se može organizovati na zahtev i mora se unapred rezervisati pozivanjem recepcije hotela.

Prosečna ocena ovog hotela na sajtu booking iznosti: 8,0.
U saradnji sa hotelom Astoria Designhotel Opatija našim čitaocima i pratiocima nudimo stalni popust u iznosu od 15% na cenu boravka bilo kada tokom godine upotrebom sledeceg koda: LOYALTY


Ukoliko još niste odlučili gde ćete putovati na odmor ovog leta, naše gromoglasne preporuke idu za ovaj sjajni hotel i grad Opatiju.

REZERVACIJE: +385 51 271-437, +385 51 711-671, reservations@luminor-hotels.com

Foto: Unsplash i Astoria Designhotel