Grčke tikvice bez jaja: Lepše u životu niste jeli!

share on:

Ovaj narod baš zna da uživa u posebnim ukusima.

Sastojci: 3-4 tikvice, ulje za prženje, 2-3 kašike maslinovog ulja, 120 g belog brašna, 60 g kukuruznog brašna, led, voda.

Priprema: Tikvice iseći po dužini najtanje moguće – najbolje ljuštilicom za povrće. Staviti tikvice u šerpu, posuti malo maslinovog ulja, kukuruznog i belog brašna, zatvoriti šerpu i dobro protresti, da bi brašno moglo da se rasporedi ravnomerno.

Zagrejati ulje u tiganju. Svaku tikvicu potopiti na sekund u posudu sa vodom i ledom i stavljati u tiganj da se prže. Tikvice se prže sasvim kratko, jer su mnogo tanke. Gotove tikvice stavljati na ubrus da upije višak masnoće.

Izvor: stil.kurir.rs