Piletina žilijen: Sočni komadi mesa i bogati sos – sve se topi u ustima! (RECEPT)

share on:

Sastojci: 2 odreska pilećeg filea, 200 g pečuraka, 100 g topljenog sira, 6 kiselih kratavaca, 50 g putera, 200 g kisele pavlake, 1 crvena paprika, po 1 kašičica bibera, karija i soli, 3 kašike maslinovog ulja.

Priprema: Sve sastojke osim pečuraka sečete na “žilijen” (na trake ili rezance). U dubokom tiganju rastopite maslac i dinstajte pileći file začinjen solju i karijem. Nakon toga dodajte papriku, pečurke iseckane na tanke kriške i pržite tri minuta. U njih dodajte krastavce i pržite još minut.

U drugi tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte topljeni sir i pavlaku, razredite sa malo tople vode, dodajte začine i mešajte pažljivo oko pet minuta.

Nakon toga dodajte smesu u duboki tiganj sa piletinom, i promešajte da se svi sastojci sjedine. Sipajte u staklenu činiju sa poklopcem i stavite u rernu na oko 15 minuta.

Servirajte toplo, posuto peršunom i uz čašu belog vina. Prijatno!

Izvor: stil.kurir.rs