Tradicionalni Južnobački festival ludaje u Temerinu, održaće se od 5. do 7. oktobra na više lokacija. Otvaranje festivala zakazano je za 05. oktobar (utorak), kada će početi izložba dečijih radova u Galeriji Kulturnog centra. U sredu 06. oktobra (od 08 do 17 časova) se program nastavlja u Prvomajskoj ulici u Temerinu, kada možete doneti svoje bundeve, za izbor najboljih u kategoriji – najteža bundeva, najduža bundeva, bela bundeva i kompozicije od tikava. U Vrtlarskoj kućici od 09 do 15 časova će biti prikaz obrade tikve na tradicionalan način, a priprema tradicionalnog kolača „Görhe“ , zakazane ja 11 časova u pekari „Hoffy Cuki“ . Jedan od najzanimljivijih segmenata manifestacije – takmičenje u rezbarenju bundeva, počinje u 16 časova u Prvomajskoj ulici.

  1. oktobar (četvrtak) je glavni dan manifestacije, kada se primaju bundeve iz regiona u 8 časova, dok je svečano otvaranje zakazano za 10 časova, na bini ispred Prvomajske ulice.

Nakon oficijelnog dela otvaranja manifestacije sve posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program na bili, prodaja specijaliteta od bundeve, izložbe ručnih radova, prodaja suvenira i prikazivanje i sečenje velikog kolača „Görhe“.

Organizator manifestacije je Društvo prijatelja bašte, a sve informacije možete dobiti na broj telefona 063/577-705.

Autor: explorenovisad.rs