Vikend u Gerili

share on:

Subota, 18.mart u 22h

Priča o bendu Kepa & Free Spirits počinje, kao i sve dobre priče, ne na početku, već na raskršću.

U epilogu oporavka od ozbiljne povrede koja ga je mogla ostaviti sasvim nepokretnim, veteran i živa legenda jugoslovenske rok scene, Slobodan „Kepa“ Stojanović, našao se nezasluženo u najnezavidnijoj mogućoj situaciji koja može da zadesi jednog majstora instrumenta. Posle više od četrdeset godina duge muzičke karijere u kojoj je zajedno sa članovima grupe Smak pisao istoriju rokenrola kao jedan od glavnih aktera, Kepa je ispočetka učio da svira.

Mihael Fafa Stojanović, priznati kragujevački muzičar i jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije, upustio se sa Kepom u poigravanje sa aranžmanima poznatih motiva pesama grupe Smak, i u vrtlogu talasa sveže energije, obogaćeno novim doživljajem, dovelo je do potpuno izvorne reinterpretacije muzičkog nasleđa – u čijem je stvaranju Kepa nekada davno i sam učestvovao, a uz koje je Fafa godinama rastao.

Sa virtuoznim basistom Jovanom „Zmajem“ Jovanovićem kao pojačanjem ritam sekciji, ovaj „power trio“ konačno zaokružuje svoj masivni, monolitni zvučni potpis moćnim vokalom profesorke Ane Popović, čime bend konačno dobija svoj krajnji oblik.

Za nekoliko kratkih meseci „Free Spirits“ su imali oko 70 individualnih nastupa u više od 20 gradova širom zemlje, a sada konačno dolaze i u Gerilu!

Image may contain: 3 people, people smiling

 

Nedelja, 19. mart u 19h

Gerila Kviz #9

Sve što treba da uradite jeste da okupite ekipu od 4 do 6 članova, prijavite se na mail gerilakviz@gmail.com ili u inbox Gerila Bar stranice. Dođete 19.marta u 19h, ljubazne i prelepe šaknerke/asistentkinje kvizmastera Sonja ili Sofija će vas smestiti za sto, a vi ćete im predati novac za kotizaciju koji iznosi 100 dinara po članu ekipe. Dobićete papire za odgovore i kviz može da počne!

Oblasti i pitanja nisu teška, ali zahtevaju pokretanje vijuga ALI NE I POKRETANJE GOOGLA! Ko gugla pitanja nije drug i ekipa će biti diskvalifikovana.

 

Želimo vam puno sreće i vidimo se 19. marta!

No automatic alt text available.