Zoster uživo u Gerila baru

share on:

Zoster stiže najzad u Gerila bar!

Grupa Zoster nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Grupa Zoster iza sebe ima četiri studijska albuma koja možemo podeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo”(2005) i “Festival budala”(2007) , a drugoj “Imači kada” (2012) i “Srce uzavrelo”(2014) .

Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija (što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno), introvertnija, pa i mračnija. Uskoro očekujemo 5. studijsko izdanje Zostera. Nadamo se ne predugo.

Pored samostalnih kocerata grupe Zoster koje su imali, pa skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barseloni, Parizu, Beču, Cirihu, Amsterdamu, Geteburgu, New Yorku, Londonu, Aachenu, Tilburgu, Arnhemu, Baselu, Malmeu, a odsvirali su i većinu festivala u regiji, a nabrojaćemo samo neke: Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest Tjentište, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić, Love fest Vrnjačka Banja, Summer fest Mostar, West Herzegowina Fest Široki Brijeg…

U petak 13.aprila u 22h novosadska publika imaće priliku da ponovo čuje ovaj sjani bend, ali ovog puta u Gerila baru.

Cena ulaznica je 900 dinara, i možete ih kupiti u Gerili.

 

 

Autor: explorenovisad.rs