Višestruka dobitnica nagrade Grammy, Norah Jones, 15.07. 2023. u sklopu svoje evropske turneje nastupiće na jednoj od najatraktivnijih letnih pozornica u Hrvatskoj. Nakon 16 godina hrvatska publika će ponovno moći uživo da sluša izvedbe hitova iz njene dugogodišnje uspešne karijere i to na Letnjoj pozornici u Opatiji.

Norah Jones nagrađivana je američka pevačica, kantautorka i pijaniskinja koja je objavila sedam studijskih albuma i prodala više od 50 miliona ploča, Billboard ju je proglasio najboljom jazz umetnicom 2000-ih.

Svoju solo muzičku karijeru započela je 2002. godine izdavanjem debitantskog albuma ”Come away with me” koji je prodat u više od 27 milion primeraka i doneo joj pet nagrada Grammy, uključujući album godine, i najboljeg novog izvođača. Naredni studijski albumi ”Feels Like Home” (2004.), ”Not Too Late” (2007.) i ”The Fall” (2009.) stekli su platinasti status, a svaki od njih je prodat u više od milion primeraka, a i prihvaćeni su i hvaljeni od strane kritičara.

Kompilacija iz 2010. ”…Featuring Norah Jones” pokazala je njenu neveroatnu svestranost kroz saradnje s raznolikim umetnicima kao što su Willie Nelson, Foo Fighters, Outkast i Herbie Hancock. Godine 2018. Jones je izdala niz singlova uključujući saradnju s umetnicima i prijateljima kao što su Mavis Staples, Jeff Tweedy, Thomas Bartlett, Tarriona Tank Ball, Rodrigo Amarante i Brian Blade, od kojih su neki uvršeni u kolekciju singlova Begin Again iz 2019. Poslednji studijski album ”Pick Me Up Off Te Floor” objavila je 2020. godine, a krajem 2021. objavila je i svoj prvi Božićni album ”I Dream of Christmas”.

Upravo će na opatijskoj Letnoj pozornici smeštenoj odmah uz more publika čuti bezvremenske hitove Norah Jones među kojima su i ‘Come Away With me’, ‘Sunrise’, ‘Don’t Know Why’, ‘Chasing Pirates’ i mnogi drugi.


Rezervišite datum 15.07. za muzički spektakl na opatijskoj Letnoj pozornici i požurite po ulaznice jer je kapacitet za sedeća mesta ograničen.

Ulaznice su u prodaji putem Eventim mreže na linku – Karte

Izvor: https://www.festivalopatija.hr/program/norah-jones/