Novi rezident dolazi u Novi Sad

share on:

U okviru saradnje koju Fondacija „Novi Sad 2021“ realizuje sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, iz Trebinja u Novi Sad dolazi Igor Bošnjak – drugi rezident ove godine. Rezidencija se realizuje u okviru projekta Risk change (Rizikuj promene) podržanog kroz program EU „Kreativna Evropa“.

Bošnjak radi uglavnom na polju filma, videa, instalacije i fotografije. Trenutno je angažovan i kao docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Višestruko je nagrađivani umetnik, sa velikim brojem održanih izložbi i izuzetno bogatom biografijom, a osnivač je i kustos međunarodnog projekta „Bijenale namaTREba“

Naš novi, „privremeni sugrađanin“ koji će boraviti u Novom Sadu u periodu od 10. do 22. aprila 2018. godine, kroz rezidencijalni program „Plants AiR“ Fondacije ,,Novi Sad 2021’’, dobija priliku da stvara nova dela inspirisan boravkom u našem gradu.

Novosađani su ranije imali prilike da vide radove Igora Bošnjaka tokom trajanja njegove izložbe u Muzeju savremene umetnosti kroz projekat „Eutopija“ realizovanom tokom 2017. godine.

Više o umetniku i njegovim ostvarenjima.

Rezidencijalni program „Plants AiR“ Fondacije „Novi Sad 2021“, ima za cilj mobilnost umetnika i aktera u kulturnim i kreativnim industrijama.

Autor: explorenoisad.rs