Novosadski volonterski servis predstaviće se na Sajmu volonterizma

share on:

Fondacija „Novi Sad 2021’’ i OPENS 2019, će u ponedeljak 5.3.2018. godine, na Filozofskom fakultetu, studentima i ostalim posetiocima Sajma volonterizma predstaviti platformu Novosadskog volonterskog servisa.

Kroz radionicu „Volontiranjem do posla“, Novosadski volonterski servis će prisutne sprovesti kroz proces od volontiranja do posla. Svi zainteresovani koji žele da se upoznaju o tome šta je volontiranje kod nas, za ovu radionicu se mogu prijaviti putem linka

Cilj realizacije ove radionice jeste da učesnici saznaju kako da svoja znanja i veštine unaprede kroz volontiranje u okviru različitih programa koje pre svih, nude evropski projekti kulturne i omladinske prestonice, ali i druge organizacije. Novosadski volonterski servis je jedinstvena platforma koja će pružiti potpuno novo i drugačije organizovanje rada volontera, koje će imati svoju svrhu i cilj uvažavajući potrebe i želje volontera za profesionalnim ostvarenjima, kao i organizacija koje imaju potrebu za kvalitetnim volonterskim kadrom.

Organizator Sajma volonterizma je odsek za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Tokom Sajma, u holu Filozofskog fakulteta, posetiocima će se predstaviti organizacije koje se bave radom sa volonterima. Cilj organizovanja jedne ovakve manifestacije jeste stvaranje prilike da se zainteresovani na jednom mestu upoznaju sa brojnim volonterskim organizacijama, njihovim programima i projektima. Iako je pre svega namenjen studentima i mladim Novosađanima, sajam je otvorenog tipa.

Autor: explorenovisa.rs