Programski direktor projekta Novi Sad 2021 na međunarodnoj konferenciji u Pečuju

share on:

 

Tokom 19-20. maja 2016. godine, u Pečuju se organizuje međunarodna konferencija ,,Europe’s Capital is Culture – European Capitals of Culture and Hungary 2023“ na kojoj će kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture predstaviti programski direktor projekta Novi Sad 2021 Momčilo Bajac.

Pečuj je 2010. godine bio Evropska prestonica kulture, a drugi mađarski gradovi tu mogućnost imaće 2023. godine. Investicije, lokalni infrastrukturni razvoj i ukupan uticaj kulturnih sadržaja na gradski, regionalni, a u nekim slučajevima i na državni nivo, neke su od stvari o kojima će biti reči.

Sa druge strane, Pečuj ima rasprostranjenu međunarodnu mrežu kontakata putem koje su okupili lidere, stručnjake i kulturne aktere bivših, sadašnjih i budućih evropskih prestonica. Cilj konferencije je prenošenje iskustava, znanja i konkretnih predloga učesnicima.

Prvog dana konferencije govoriće se o realizovanim aktivnostima u okviru projekta Pečuj 2010, kao i predstavljanje projekata iz drugih evropskih prestonica. Drugi dan panela posvećen je onim mađarskim gradovima koji nameravaju da učestvuju u prijavi za titulu Evropske prestonice kulture 2023. godine. Ceo program možete pogledati u nastavku teksta.

Učešće na konferenciji je besplatno, ali je onlajn prijava neophodna.