Šetnje kroz nasleđe – tema narednog Divana Fondacije „Novi Sad 2021“

share on:

Naredni Divan Fondacije „Novi Sad 2021“ održaće se u petak, 8. juna u 18 časova u Ulici Save Vukovića 21 (dvorište kuće u Almaškom kraju). Ovaj susret biće posvećen temi „Šetnje kroz nasleđe“, primerima iz Marseja i lokalnim iskustvima.

Učesnici Divana će se upoznati sa različitim načinima interpretacije nasleđa, da bi željeni rezultat pokretanja teme ovog Divana bio, zapravo, pokretanje sugrađana da sami osmisle aktivnosti kojima bi mogli da pričaju priču o svom gradu ili delu Novog Sada koji posebno vole.

 Kako je krenula inicijativa za šetnje kroz nasleđe u severnom Marseju? Ko je sve uključen i kako je tekao proces aktiviranja građana? Koji su principi funkcionisanja jedne Bed&Breakfast kooperative? Šta od šetnji postoji kod nas i kako one mogu da zažive? Šta su prepreke u ovim procesima i kako ih prevazići?

Ovo su neka od pitanja koja će biti pokrenuta na narednom Divanu za koji je jedan od povoda i predstavljanje rezultata započetog projekta „Šetnje kroz nasleđe“ Fondacije „Novi Sad 2021“ kao i prikazivanje primera aktivnosti koje su pokrenute i realizovane od strane građana.

Na predstojećem Divanu govoriće:

  • Virginie Lombard, aktivna članica kooperative ’Hôtel du Nord’ iz Marseja i organizatorka šetnji kroz nasleđe
  • Katarina Dajč, predsednica Udruženja „Scenatoria“, organizatorka šetnji kroz Podgrađe
  • Višnja Kisić, generalna sekretarka udruženja „Evropa Nostra Srbija“

Moderatorka dijaloga je Violeta Đerković, članica Udruženja „Almašani“.

Neposredno učešće građana u predstavljanju nasleđa jedan je od glavnih principa na kojima se zasnivaju aktivnosti projekta „Šetnje kroz nasleđe“. Fondacija ,,Novi Sad 2021’’ poziva sve zainteresovane sugrađane da se za učešće na predstojećem Divanu prijave putem sledećeg linka.

Autor: explorenovisad.rs