DekOR by Tash&Craft- radionica kreativnih vibracija

share on:

Tihe buntovnice, kreativne štreberke, odgovorni avanturisti, perfekcionisti u duši, a opet savršeni improvizatori u životu. Dame usmerene na stavralaštvo i rad, originalne i autentične u svom umetničkom izrazu, agresivne u realizaciji, a ustvari srdačne i nasmejane u neposrednom kontaktu. Toliko toga kontradiktornog sadržano je u ovoj jedinstvenoj družini, koju je okupila ljubav prema lepom.

Tamara- grafički i njihov dizajner, mozak operacije, čovek trenutka i akcije; Biljana- pedagog po zanimanju i umetnik u duši; Milica- prevodilac i ekonomista, praktičan i pragmatičan realista ( i dok spava ); još jedna Biljana- ekonomista i nežna duša velikog srca i toplog osmeha; i Ana- budući dr, copywriter, inventivan idealista i nepopravljivi perfekcionista. Upravo tu različitost, ove sjajne devojke pretvorile su u svoju prednost .

Razgovor vodimo za velikim stolom kome bela sjajna boja i oštre linije daju poslovnu ozbiljnost, ali makaze, glue gun, šabloni od kartona, papiri i sav ostali kreativni haos, celom prostoru daje radnu dinamiku. Ruže od papira su oko nas, a izgledaju toliko realistično, da mi se čini da mogu osetiti njihov miris.

,,Devojke, ovo mi se baš sviđa!“- kaže Taki, inače glavni ,,krivac“ za okupljanje ovih usijanih kreativaca. I počinje priču…

,, Ne tako davno, odlučila sam se da, uz pomoć porodice i prijatelja, organizujem sopstveno venčanje. Obzirom da sam control freak, mislila sam da ću samu sebe iscrpeti detaljisanjem, zahtevima i vanzemaljskim idejama. Ali ne! Desilo se upravo suprotno- uživala sam u svakom trenutku organizacije i dekoracije. I poželela sam da sve to učinim još koji put, ali sada za neku drugu buduću mladu. A moja sreća je bila utoliko veća, što sam poznavala one koji su delili sa mnom slična razmišljanja i imali podjednako žarku želju da svoju originalnost i maštovitost iskažu upravo na ovakav način- kroz dekoraciju. Iii… tako je sve krenulo …“

DekOR by Tash&Craft se bavi dekoracijom svadbi, rođendanskih proslava i to od 1. Do 101. , devojačkih večeri, korporativnih događaja, promocija… Apsolutno svih manifestacija koje zahtevaju i po koju notu estetike.

,, U poslednje vreme stavile smo akcenat na cvetove od papira, kao detalj koji postaje sve interesantniji i atraktivniji. Precizno, uredno i kvalitetno urađen cvet može da stane ,,rame uz rame“ sa nekim prirodnim cvetovima. Izrađujemo ih u različitim oblicima, veličinama i bojama, u zavisnosti od želja klijenta. U ponudi imamo i, sada veoma atraktivne, cvetne zidove, za koje se trudimo da budu drugačiji i prepoznatljivi. Prirodno cveće, baloni, lampioni i fenjeri, svetiljke i sveće, džinovska slova i još mnoštvo toga ukomponovano u teme raznobojne jeseni ili čarobne zime, romantične bajke ili veselih 80’s, The Great Gatsby ili bala pod maskama, Ariel ili Pokahontas, podvodnog sveta ili džungle… Šta god da naš klijent zamisli i poželi. Mogućnosti su nebrojene, a naša inspiracija je bezgranična “.

U njihovom kreativnom inkubatoru, kako vole da zovu kancelariju- radionicu, ne manjka entuzijazma ni osmeha, šala ni šljokica, a ove devojke izgledaju kao da su oduvek želele da se bave ovim poslom. Jedna drugu dopunjuju, nadograđuju, pomeraju sopstvene granice. Iako, možda i najlepša stvar u celoj ovoj priči je to što ih sve vezuje divno prijateljstvo.

Autor: explorenovisad.rs