Fejsbuk uskoro počinje da plaća svoje korisnike

share on:

Ukoliko i vi svakodnevno koristite društvenu mrežu Fejsbuk, uskoro ćete od nje moći lepo i da zarađujete. Naime, kako iz ove američke kompanije najavljuju, spremili su novu aplikaciju kojom će nagrađivati korisnike za dobrovoljne povratne informacije.

Nova aplikacija za istraživanje tržišta nazvana je Viewpoints, a obećava kompenzaciju svim korisnicima u zamenu za ispunjavanje upitnika i drugih zadataka.
Korisnici će moći da zarade do 600 dolara godišnje, a novac će im biti prosleđen preko PayPal usluge kada skupe određen broj bodova ostvarenih učešćem u programima. Precizni detalji o bodovanju nisu objavljeni, ali se zna da neke nagrade neće imati novčanu vrednost.

Fejsbuk će aplikaciju koristiti za mnogo više od samog istraživanja. Od korisnika bi se moglo tražiti da obavljaju zadatke, demonstriraju proizvode ili čak pomognu u poboljšanju AI tehnologije kao što je snimanje izgovora imena kako bi se unapredilo prepoznavanje glasa ili označavanje fotografija u svrhu poboljšanja prepoznavanja fotografija.

Još uvek nije jasno o kakvim ostalim “zadacima” je reč i da li će se od korisnika tražiti njegove navike surfovanja ili korišćenja aplikacije.

U uslovima korišćenja je navedeno da aplikacija može da prikuplja podatke iz mobilnog telefona korisnika, uključujući vrstu pretraživača i podatke o lokaciji.

 

Izvor: 021.rs