Izlet u Sarajevo turističke agencije Putokaz 021 iz Novog Sada

share on:

Dragi sugrađani ukoliko ste raspoloženi da provedete jedan prijatan dan u Sarajevu , onda turistička agencija Putokaz 021 iz Novog Sada za Vas ima neodoljivu ponudu koju ne treba da propustite.

Polazak oko 1h posle ponoći iz Novog Sada. Noćna vožnja do graničnog prelaza. Obavljanje formalnosti na granici i nastavak vožnje do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima.

Sarajevo je administrativni, privredni, kulturni, univerzitetski i sportski centar i glavni grad BiH. Grad je smešten na prostoru Sarajevskog polja i okružen planinama Bjelašnicom, Jahorinom, Igmanom, Romanijom, Treskavicom i Trebevićem.

Istorija prvih ljudskih naselja na području današnjeg Sarajeva, seže do mlađeg kamenog doba. Dolaskom Turaka sredinom XV veka, na obalama Miljacke nastaju naselja koja će kasnije oformiti grad Sarajevo. Za osnivača grada se smatra Isa-beg Isaković, po čijem nalogu je izgrađen grad. Godine 1697. princ Eugen Savojski sa 8500 vojnika ulazi u grad i do temelja ga spaljuje. Dolaskom Austro-ugarske uprave 1878. godine, Sarajevo uz svoj dotadašnji orijentalni, dobija i evropski izgled.

Reku Miljacku koja protiče kroz Sarajevo, premošćuje 14 mostova, a neki od njih imaju veoma zanimljivu priču o ljudima i događajima po kojima su dobili ime ili su se odigrali na njima.

Sarajevo je bilo domaćin zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a u današnje vreme je domaćin mnogih kulturnih festivala i manifestacija.

Mogućnost fakultativnog odlaska do Vrela Bosne. Vrelo Bosne na Ilidži, jedno od najlepših sarajevskih izletišta do kojeg se dolazi kroz aleju kestena. Šetalište od Ilidže do Vrela Bosne, zasađeno je stablima u dužini od 3,5 km. Aleju sačinjava 726 stabala platana i desetine stabala divljeg kestena. Povratak u Sarajevo. Sledi obilazak grada sa vodičem: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Latinska ćuprija, Marijin dvor, ulica i mesto gde se sreću istok i zapad, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, Stara pravoslavna crkva, katolička katedrala, Jevrejski hram i sinagoga… Nakon pešačke ture sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti i istraživanje grada i uživanje u svemu što Sarajevo ima da ponudi. Uživajte u Sarajevskim specijalitetima kao što su: ćevapi, teletina ispod sača, sarajevski burek, baklava, zeljanica, urmašice, tufahije… I nikako nemojte otići iz Sarajeva a da niste popili kafu iz fildžana.

Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja….

Dolazak u Novi Sad u kasnim noćnim časovima. (Kraj usluga.)

Datum polaska: 22.4.2018.

Cena izleta: 3.050,00 rsd

Za više informacija pozovite turističku agenciju Putokaz 021: 021/30-13-457 ,065/61-64-100

Autor: explorenovisad.rs