Jednodnevni izlet u Segedin i memorijalni park Opustaser

share on:

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u 6 h iz Novog Sada. Vožnja kroz Bačku, jednu od najplodnijih regija u Evropi. Tokom vožnje upoznavanje sa istorijom Bačke i mesta pored kojih budemo prolazili. Nakon graničnih formalnosti sledi upoznavanje sa istorijom i značajem Mađarske, zemlje izvrsnog paprikaša, odličnog vina i banja.

Dolazak u Segedin, jedan od najlepših gradova Mađarske, koji sa punim opravdanjem je poznat kao mali Beč. Grad je poznat po svojoj prelepoj arhitekturi mađarske secesije, a ako se vratimo u legende negde u blizini samoga grada u koritu reke Tise, koja prolazi kroz sam grad, je sahranjen Atila Bič Božiji.
Tokom XIX veka ovaj grad je vrveo od plemića, trgovaca i elegantnih dama, bogatstva koje se danas manifestuje u prelepim građevinama koje ćemo obići.
U okviru pešačkog razgledanja videćemo muzej Ferenca Mora, čuvenog pisca i ostatak Segedinskog dvorca, hotel Tisa – nekadašnje mesto okupljanja segedinske elite, trg posvećen grofu Ištvanu Sečenjiju – jednom od najvećih mađarskih dobrotvora, gradsku kuću, Ulicu Karaš – glavna ulica u Segedinu u kojoj se nalaze neki od najlepših primera mađarske secesije, trg Dugonjić na kome se nalazi segedinski univerzitet, Srpsku pravoslavnu crkvu sa prelepim ikonostasom poznatim kao zlatno drvo sa 80 ikona, toranj sv. Dimitrija, katedralnu zavetnu ckrvu, katedralni trg…
Nakon obilaska Segedina, mogućnost fakultativnog odlaska u memorijalni park Opustaser. Istorijski memorijalni park Mađara izgrađen je na 55 ha. Na mestu na kojem se nalaze arheološki ostaci Serskog samostana, 1970 godine je izgrađeno etno selo. Park Opusaster nudi za svakog po nešto. Sa oko 50 atrakcija, zanimljiv je i starim i mladim posetiocima. Opusaster je rodno mesto Mađarske države. Muzejima i izložbama veliča dolazak mađarskih plemena podno Karpata i njihovo nastanjivanje čime prestaje nomadski način života. Zbirka na otvorenom sada je već nadmašila okvire obične izložbe. U objektu segedinski salaš žive domaće životinje (mangulica, mađarski pas “puli”, bobičaste kokoške i ovce), posetioci kod opštine nailaze na lončarsku radionicu, a pekara i dućan nude sveža peciva. Oni koji imaju sreće mogu da sretnu učitelja na salašu, a na tržištu zanatlije nude svoje proizvode, svakog vikenda oživi i kovačnica, zatim konjanici u nomadskom parku koji izvode različite atrakcije jašući konje i još mnogo toga…

Posle nekoliko sati ovde provedenih, posetioci će otići sa trajnim lepim uspomenama.

Povratak u Segedin. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
Polazak za Srbiju u 19 h. Dolazak u Novi Sad oko 23 h u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima.
Kraj programa.

CENA :1.400,00 dinara

TERMIN PUTOVANJA: 14.04.2019
PRIJAVE I INFORMACIJE:
Turistička agencija Putokaz 021, Novi Sad, Vojvode Bojovića 10, lokal 3
Telefoni: 021/30-13-457, 065/61-64-100
Aranžman obuhvata:
• Prevoz modernim, turističkim visokopodnim autobusom sa audio video opremom i klimom
• Obilaske prema programu
• Usluge licenciranog turističkog vodiča
• Troškove organizacije putovanja
Aranžman ne obuhvata:
  • Individualne troškove i ostale nepomenute usluge
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje – 150,00 din
  • Fakultativan izlet u Opustaser – 15 eur. U cenu fakultative uključen prevoz , ulaznica u Opustaser i lokalni vodič.
  • Ulaznica u opustaser ne uključuje cenu za 3 D projekciju istorije Mađarske. Po želji putnika može se na licu mesta uplatiti.

 

REKLAMNI TEKST