Knjiga vraćena u biblioteku posle 84 godine

share on:

Jedan muškarac iz Luizijane izbegao je drakonsku novčanu kaznu vrativši u biblioteku knjigu koja je pozajmljena pre 84 godine.

Bolje kasno vratiti knjigu, nego nikad, zar ne? Imali smo slučaj da je muškarac vratio knjigu našoj biblioteci nakon što ju je njegova majka pozajmila davne 1934. godine kada je imala 11 godina”, naveli su iz biblioteke Memorial u Luizijani, prenosi Skaj njuz.

Inače, radi se o delu “Spoon River Anthology” autora Edgara Lija Mastersa. Knjiga je zbirka pesama koje su u prvom licu ispevali mrtvi stanovnici izmišljenog grada Spoon River, koje su refleksija na njihove živote i njihovu smrt.

Čovek je čistio roditeljsku kuću kada je pronašao knjigu koju je kasnije odlučio da vrati, a rekao nam je da bi to isto učinila i njegova majka da je još uvek živa”, rekao je Džeki Morales, pomoćnik direktora biblioteke Memorial.

Zanimljivo je i da je knjiga trebalo da bude vraćena još 14. aprila 1934. godine.

Mislili smo da je naslov na neki način isuviše sablastan da se ponovo pojavi nakon svih ovih godina i to baš oko Noći veštica”, napisali su na Fejsbuku službenici biblioteke.

Better late than never, right? We had a patron return a book to our Main Branch yesterday that his mother checked out in…

Geplaatst door Shreve Memorial Library op Dinsdag 2 oktober 2018

Izvor: Klix.ba