Magija počinje

share on:

Dragi sugrađani predstavljamo Vam jednodnevni obilazak Segedina turističke agencije Putokaz 021 iz Novog Sada koji se organizuje 25. novembra.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u 7h iz Novog Sada. Vožnja kroz Bačku, jednu od najplodnijih regija u Evropi. Tokom vožnje upoznavanje sa istorijom Bačke i mesta pored kojih budemo prolazili. Nakon graničnih formalnosti sledi upoznavanje sa istorijom i značajem Mađarske, zemlje izvrsnog paprikaša, odličnog vina i banja.

Dolazak u Segedin, jedan od najlepših gradova Mađarske, koji sa punim opravdanjem je poznat kao mali Beč. Grad je poznat po svojoj prelepoj arhitekturi mađarske secesije, a ako se vratimo u legende negde u blizini samoga grada u koritu reke Tise, koja prolazi kroz sam grad, je sahranjen Atila Bič Božiji.

Tokom XIX veka ovaj grad je vrveo od plemića, trgovaca i elegantnih dama, bogatstva koje se danas manifestuje u prelepim građevinama koje ćemo obići.

U okviru pešačkog razgledanja videćemo muzej Ferenca Mora, čuvenog pisca i ostatak Segedinskog dvorca, hotel Tisa – nekadašnje mesto okupljanja segedinske elite, trg posvećen grofu Ištvanu Sečenjiju – jednom od najvećih mađarskih dobrotvora, gradsku kuću, Ulicu Karaš – glavna ulica u Segedinu u kojoj se nalaze neki od najlepših primera mađarske secesije, trg Dugonjić na kome se nalazi segedinski univerzitet, Srpsku pravoslavnu crkvu sa prelepim ikonostasom poznatim kao zlatno drvo sa 80 ikona, toranj sv. Dimitrija, katedralnu zavetnu ckrvu, katedralni trg…

Nakon obilaska Segedina , mogućnost fakultativnog odlaska u memorijalni park Opustaser. Istorijski memorijalni park Mađara izgrađen je na 55 ha. Na mestu na kojem se nalaze arheološki ostaci Serskog samostana, 1970 godine je izgrađeno etno selo. Park Opusaster nudi za svakog po nešto. Sa oko 50 atrakcija, zanimljiv je i starim i mladim posetiocima. Opusaster je rodno mesto Mađarske države. Muzejima i izložbama veliča dolazak mađarskih plemena podno Karpata i njihovo nastanjivanje čime prestaje nomadski način života. Zbirka na otvorenom sada je već nadmašila okvire obične izložbe. U objektu segedinski salaš žive domaće životinje (mangulica, mađarski pas “puli”, bobičaste kokoške i ovce), posetioci kod opštine nailaze na lončarsku radionicu, a pekara i dućan nude sveža peciva. Oni koji imaju sreće mogu da sretnu učitelja na salašu, a na tržištu zanatlije nude svoje proizvode, svakog vikenda oživi i kovačnica, zatim konjanike u nomadskom parku koji izvode različite atrakcije jašući konje i još mnogo toga… Posle nekoliko sati ovde provedenih, posetioci će otići sa trajnim lepim uspomenama.

Tokom realizacije ovog izleta u Segedin se oblači u svečano odelo i počinju Svečane božićne nedelje. Centar grada trg Sečenji, trg Dugonič , trg Dom se napuni sa prodavcima, uz kuvano vino i miris pečenog kestena sa božićnim zakuskama se grad primprema za dolazeće praznike.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Polazak za Srbiju u 19 h.
Dolazak u Novi Sad.
Kraj usluga.

CENA :1.400,00 dinara

Fakultativni izlet u Opusaster: 10 EUR (uključen prevoz i ulaznica)

PRIJAVE I INFORMACIJE:

Turistička agencija Putokaz 021, Novi Sad, Vojvode Bojovića 10, lokal 3

Telefoni: 021/30-13-457, 065/61-64-100

Autor: explorenovisad.rs/reklamni tekst