Nova, morbidna dečija igra u Srbiji

share on:

Jedna od najpopularnijih tema današnjice svakako je vršnjačko nasilje. Nasilje u školama je značajan problem sa kojim se suočavaju deca, roditelji i škole. 

Tinejdžeri postaju sve brutalniji prema svojim vršnjacima, a nasilje je znatno izraženije u osnovnim, nego u srednjim školama.

Kako je navedno u objavi, te objave u sebi sadrže datum, fotografiju sa sve tekstom: “Počivaj u miru brate”.

Korisnica Tvitera koja je obelodanila da se u novosadskim osnovnim školama ovo dešava, napisala je da radi kao profesor, te da je slučaj prijavljen inspekciji za vršnjačko nasilje. Ona je navela da je dete čiji su umrlicu napravili njeni vršnjaci, u njenom odeljeju, da se ono sporo i teško oporavlja od šoka, te da je ona preduzela sve mere i alarmirala nadležne, kako se slični incidenti ne bi ponavljali.

Vršnjačko nasilje je problem za koji nisu potrebni veliki uvodi. Čije god dete je bilo maltretirano, šikanirano, ismevano ili na bilo koji način isključeno iz društva, zna o čemu govorimo.

Psiholog Aleksandra Janković kaže da je ovakav vid nasilja među osnovcima, na paradoksalan način predstavlja jedan vid prevazilaženja straha od smrti.

Izvor: Telegraf