Opaki bluz pevačice Bet Hart „zapalio“ Halu sportova u Beogradu

share on:

Američka bluz pevačica Bet Hart nastupila je 11. novembra prvi put u Beogradu, u okviru turneje na kojoj promoviše aktuelni album „Fire On The Floor“, ali izvodi i najveće hitove iz karijere, kao i obrade bluz standarda po kojima je i postala poznata.

Beth je na scenu izašla sa zadnje strane beogradske Hale sportova odakle se prošetala do bine, kroz publiku koja je bila oduševljena. Publike, željne vrhunskog buza ima i više nego dovoljno jer su za koncert puštene u prodaju dodatne karte.

Dvočasovni koncert u Hali sportova Bet Hart je započela podsećanjem na hitove iz dugogodišnje saradnje s gitaristom Džoom Bonamasom „A Sunday Kind Of Love“ i „For My Friend“ da bi prešla na zavodljivi bluz „Close To My Fire“, a zatim na „Swing My Thing“, te „Chocolate Jesus“ Toma Vejtsa sa albuma obrada „Dont Expalin“ (2011) koji je takođe snimila sa Bonamasom.

Izrazito imozantan, snažan glas i interesantna pojava koja dominira pozornicom u kombinaciji sa otvorenim duhom pevačice čine auru na koju se vrlo lako zalepiti.  „Your Heart Is As Black As Night“ je njenom glasu dopustila da crpi voodoo iz mračnije strane buza, a zatim se vratila za klavir i izvela „Change Is Gonna Come“ Sama Cookea. Vrhunac večeri pripao je dinamički savršenoj „Baddest Blues“ posvećenoj njenoj majci, uz takvo izvodjenje koje se urezuje duboko u sećanje.

Uoči Beograda, Bet Hart je nastupila u Boogaloo u Zagrebu, a turneju nastavlja u Milanu, pa u Cirihu, Tbilisiju…Drugi deo evropske turneje najavila je za april u Irskoj i Velikoj Britaniji. Koncert u londonskom Rojal Albert holu, zakazan za početak maja, već je rasprodat.

Autor: explorenovisad.rs