Redovi pre svitanja, najveće interesovanje za piletinu, jedna osoba kupila 30 KOMADA

share on:

Kompanija Lidl Srbija otvorila je danas u osam sati 16 prodavnica u 12 gradova širom Srbije, od čega pet u Beogradu.

Potrošačima će na raspolaganju biti 1.500 brendova od čega čak 350 iz domaće proizvodnje. Samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije.

Redovi su formirani još u cik zore, a među zainteresovanim građanima su prvenstveno penzioneri. Njima su Lidl devojke podelile kroosane i vodu da bi što lakše izdržali preostalo vreme do otvaranja. Na pitanje šta očekuju od Lidla svi odgovaraju da bude povoljnije.

Gledao sam malo akcije i pažnju mi je privukla ova povoljna piletina. Stigli smo oko šest jutros a poslednji smo u redu – priča Pero Mitrović koji je došao u pratnji supruge i koji se nada da će baš kao i u drugim zemljama gde je bio u Lidlu moći da kupi svoj omiljeni sladoled.

Tuča za piliće, grabe po 30 komada

U prodavnici Lidla u Beogradu najveća gužva bila je u redu za piliće. U jednom trenutku je i nestala sa rafova koliko su svi pohrlili da pokupuju.

Nisam ni brojala koliko sam pilića uzela, ima ih oko 30 sigurno – kaže nam jedna žena koja je stajala u redu.

Pozlilo radniku obezbeđenja

Jednom radniku obezbeđenja je pozlilo, Hitna pomoć je intervenisala i odvezla ga u Urgentni centar. Redovi ispred marketa u Vojislava Ilića se ne smanjuju, oko 500 ljudi još nije ušlo u objekat. Kolica za kupovinu više nema.

Danas u ovom trenutku otvaramo 16 prodavnica širom Srbije. Verujem da ćemo sa najboljim odnosom cene i kvaliteta i najboljom potrošačkom korpom da zadovoljimo potrebe potrošača. Ponosan sam jer smo radili srcem – rekao je Tomislav Šapina, generalni direktor Lidl Srbija.

Do kraja godine, najavljuju nadležni iz ove kompanije, biće otvoreno još sedam Lidl radnji – u Vršcu, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Jagodini i na još jednoj lokaciji u glavnom gradu. Danas je Lidl najveći diskontni trgovinski lanac “broj 1 u Evropi”.

Svi očekuju povoljnije cene

Branko Miletić kaže da je bio u Italiji u Lidlu i da je veliki izbor robe.

Sada ću da vidim kako ovde izgleda. Iz radoznalosti sam ovde, ali ću i da kupim nešto ako mi se svidi. Za sada sve divno izgleda, lepo je uređen parking – navodi Miletić.

Očekujem da bude povoljno za penzionere, da nam omoguće odloženo plaćanje i plaćanje čekovima. Odustao sam, čekao sam 15 minuta, ali ne mogu dugo da stojim zbog godina. Stanujem 150 metara odavde tako da ću doći večeras. Veoma sam zadovljan što je ovako nešto otvoreno u mom komšiluku – rekao je Dragan Matić.

Sandra ističe da je kupovala u Lidlu u Nemačkoj jer često putujemo tamo.

Za male pare napunite kolica voćem, povrćem i suhomesnatim proizvodima. Danas smo došli da vidimo da li je tako i ovde. Planiramo da kupimo dosta slatkiša – kaže Sandra koja je u kupovinu krenula sa porodicom, dok njena dečica nestrpljivo čekaju u redu.

Rade u 27 zemalja sa više od 10.500 diskonta

Maloprodajni lanac Lidl deo je Švarc grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Nemačkoj. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na području tadašnje Zapadne Nemačke.

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni deo zemlje.

Lidl u ovom trenutku postoji u 27 zemalja Evrope i SAD, a njegova mreža broji više od 10.500 savremenih diskonta i zapošljava oko 260.000 ljudi. Lidlovi proizvodi se skladište u više od 150 logističkih centara širom sveta.

Prema podacima međunarodne grupe za analizu tržišta “LZ Retailytics”-a, Švarc Grupa (Kaufland, Lidl) kao najveći evropski maloprodajni lanac prehrambenih proizvoda je u fiskalnoj 2017. godini ostvarila prodaju od 96,9 milijardi evra.

 Izvor: blic.rs