Sedmogodišnjak zarađuje 22 miliona dolara na YouTube

share on:

Sedmogodišnji dečak koji ocenjuje deče igračke zaradio je 2018. na YouTube 22 miliona dolara, najviše od svih “jutjubera”, piše BBC.

Časopis Forbs objavio je da je mali Rajan s kanala “Ryan Toys Review” premašio Džejka Pola za 500.000 dolara.

Video snimke objavljuje gotovo svaki dan, a onaj u kojem reklamira veliko plavo jaje sa svojim licem od nedelje je imao više od milion pregleda.

Na trećem mestu je kanal “The Dude Perfect” sa zaradom od 20 miliona dolara, prenosi Forbs.

Kada ga je novinar ABC-a upitao zašto deca vole njegove videe, Rajan je odgovorio: “Jer sam zabavan i smešan”.

Otkako su kanal u martu 2015. otvorili njegovi roditelji, Rajanovi video snimci pregledani su gotovo 26 miliona puta, a prati ga 17,3 miliona ljudi.

U Forbsu kažu da samo jedan od 22 miliona dolara dolazi od oglasa koji se prikazuju pre videa, dok su ostali zarađeni od sponzorisanih postova.

“Walmart” je u avgustu počeo da prodaje liniju ekskluzivnih igračaka i odeće “Rajanov svet”, pa bi ti prihodi trebali iduće godine značajno da povećaju dečakovu zaradu.

Budući da je još maloletan, 15 odsto njegovih prihoda ide na bankovni račun kojim će raspolagati kada postane punoletan.

Njegova sestra bliznakinja takođe se pojavljuje u nekim videima na povezanom Youtube kanalu “Ryan’s Family Review”.

Danijel Midlton, igrač video igrice “Minecraft”, koji je predvodio listu 2017. sa 16,5 miliona dolara, pao je na 4. mesto.

Dok je Džejk Pol skočio sa šestog na drugo mesto, njegov brat Logan pao je na Forbsovoj listi na 10. poziciju s 14,5 miliona dolara, što je ipak tri miliona više nego 2017.

Izvor: N1