Festival Ukusa

share on:

Jedinstveni festival u regionu, Festival UKUSA – knjige, kafe i čokolade održaće se i ove godine u SKCNS Fabrika, Bulevar Despota Stefana u Novom Sadu od 11 do 13. maja. 

Jedinstveni festival na našim prostorima prošle godine okupio je 20 izlagača iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Imali smo priliku da uživamo u raznim kafama, ukusnim čokoladama i sladoledu koji do tada novosađani nisu imali priliku da probaju. Festival je posetilo oko 4000. posetilaca, a ove godine očekujemo još više izlagača i posetilaca.

Kao i prošle godine očekuju nas sjajni ukusi i vrlo zanimljive radionice i panel diskusije.

Ulaz za sve posetioce na festival je slobodan!

Tri dana će posetioci moći da degustiraju kafe, čokolade, kupe proizvode, pogledaju i kupe knjige, prisustvuju interesantnim predavanjima o kafi i čokoladi, učestvuju u radionicama kao i na tribinama koje će okupiti interesantne goste iz Srbije i regiona.

Internacionalni festival će biti predstavljen kroz tri ulice u kojima će biti izloženi proizvodi koji će posetioci moći da degustiraju, ali i da kupe omiljenu knjigu: ulica kafe, ulica čokolade i ulica knjige.

U subotu 12.maja u 14:00h ljubitelji dobre knjige imaćete priliku da se druže sa Ivanom Tokin na štandu izdavačke kuće Arete.

Osamnestogodišnja Andreja Kargačin, učenica četvrtog razreda Srednje baletske škole, sa petnaest godina počela da piše, a sa šesnaest je završila svoj prvi roman “Akvarijum”, koji je izdala “Laguna”.

U subotu 12.maja u 17:00h održaće se promocija njenog krimi romana “Akvarijum”. Knjiga “Akvarijum”  je roman koji je namenjen svim uzrastima. Sa njom ćemo tokom promocije pričati o samom romanu kao i ljubavi prema pisanju i čitanju.

U nedelju 13. maja u 16:00h, pričaćemo o čokoladi na malo drugačiji način. Očekuje nas promocija knjige “Gospodin Šapšal” autorke Jelene Bebe Balašević.

RADIONICE

U subotu 12.maja očekuje vas NTC radionica za decu II i III razreda osnovne škole.

Prijave obavezne na mail: prijavazafestival@gmail.com zbog ograničenog broja učesnika.

U subotu 12. maja održaće se i predavanje koje će se baviti temama kao što su: poreklo, istorija i vrste kafe. Ispred kafeterije Akademija na Internacionalnom festivalu UKUSA, govoriće Vukašin Jovčić, koji je i glavni barista za Bristot Srbija. Radionica počinje u 14:00h i traje do 16:00h.

Ulaz slobodan!

Nedelja,13. maj rezervisana je za profesionalno usavršavanje. Radionica za bariste počinje u 13:00h i traje dva sata. Ispred kafeterije Akademija na Internacionalnom festivalu UKUSA, govoriće Vukašin Jovčić, koji je i glavni barista za Bristot Srbija.

Festival Ukusa se realizuje u organizaciji Educoma. Festival je podržan od Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijta za privredu i turizam i uvršten je u turističku ponudu grada Novog Sada i Vojvodine.

Autor: explorenovisad.rs