Manifestacije Interfest i Ukusu Vojvodine na Ribarskom ostrvu od 10 do 13. septembra 2020.

share on:

Udruženje “Interfest” iz Novog Sada obaveštava sve ljubitelje popularnih manifestacija “Međunarodni festival vina Interfest” i “Festival gastronomije Ukusi Vojvodine” da će i ove, po svemu neobične godine, moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu.

Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana Gastro pub Berta na Ribarskom ostrvu i to 10. i 11.09.2020. su rezervisani za ljubitelje vina, a 12.i 13.09.2020. za manifestaciju „Ukusi Vojvodine”.

 

View this post on Instagram

 

Poštovani vinoljupci, Nakon nekoliko odlaganja i iščekivanja od nekoliko meseci kako će se razvijati situacija sa aktuelnim virusom COVID-19, konačno smo pronašli mogućnost da i ove, po svemu neobične godine, održimo 17. Međunarodni festival vina InterFest. Kako je na Trgu slobode nemoguće kontrolisati broj posetilaca i izbeći gužvu, a time i nemoguće pratiti pridržavanje mera, odlučili smo da ovogodišnji festival, u smanjenom obimu bude održan u bašti restorana Berta Gastro Pub na Ribarskom ostrvu 10. i 11. septembra 2020 godine. Na ovaj način, zadržaćemo atmosferu otvorenog prostora, kao i vojvođanskog ambijenta, jer se restoran nalazi u blizini Dunava. Naši učesnici će, uz poštovanje mera distance i opreza, ipak moći direktno da prezentuju svoje proizvode publici, a samu posetu ćemo lakše kontrolisati i, uz dobru organizaciju, smena publike će biti tokom večeri omogućena u broju koji je dozvoljen. Očekujemo Vas i srdačno pozdravljamo, Vaš InterFest tim🥂 #interfest #internationalwinefestival #novisad #serbia #vojvodina #winelovers #winetime #winelife #winestyle #winemood #foodandwine #hedonism

A post shared by InterFest festival vina (@interfestfestival) on

Kako je situacija sa virusom COVID – 19 još uvek neizvesna, ali se, ipak, epidemija stišala, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su u kalendaru manifestacija planirani za 12.i 13. septembar. Zato je pronađeno rešenje da se novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sireve, sokove,  med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta Gastro paba Berta pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

 

Na samom ulazu biće postavljene dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice). Molimo posetioce da se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a  volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve. Uz malo truda i strpljenja, sigurno će i ovaj način da na otvorenom uživamo u produženom vikendu i omiljenim vinima i hrani, doprineti lepoj atmosferi. Za muzički program pobrinuće se muzički urednik festivala Aleksandar Dujin, a za one koji budu želeli da isprobaju vojvođanske kuvane specijalitete, naš poznati kulinar Jovan Nikolić Njegovan.
Festival vina Interfest biće otvoren od 17 do 22 časa (10.i 11. septembra) ,na ulazu se prodaju čaše i vaučeri za degustaciju, a  Fetival Ukusi Vojvodine je otvoren naredna dva dana (12.i 13. septembra) od 12 do 20 časova.

Dođite da uživamo u najlepšim vinima i domaćim proizvodima, u opuštenom ambijentu  između dunavskih talasa i vojvođanskih alasa, uz divnu muziku i drage ljude. Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca  biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama, zato još jednom apelujemo na strpljenje kako bi svi koli žele u bezbednom razmaku prošli kroz festivale.

Autor: explorenovisad.rs