Novi poziv za umetnike: rezidencijalni program u Plovdivu

share on:

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture.

Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik boraviće mesec dana u bugarskom gradu Plovdivu, gde će imati zadatak da osmisli jedno ili više umetničkih dela koja će biti kreirana i predstavljena u okviru programa Plovdiv 2019 – Evropska prestonica kulture.

Da bi se umetnici prijavili potrebno je da se bave nekim od navedenih oblika umetnosti: vizuelna umetnost, digitalni mediji, arhitektura, izvođačka umetnost, umetnost u javnom prostoru, dizajn…

Koji su još uslovi za prijavljivanje na rezidencijalni program u Plovdivu možete pronaći na linku: http://novisad2021.rs/plovdiv2019/

Prijave se šalju na mejl adresu plantsair@ns2021.rs  kao i sva dodatna pitanja, najkasnije do 16. avgusta 2019. u ponoć.

Rezidencijalni program u Plovdivu realizuje se u okviru „Plants air“ programa, iza kog stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, a u saradnji sa organizacijom „ADATA Air“ iz Plovdiva.

Organizacija „ADATA AiR“ ima umetnički rezidencijalni program koji se sprovodi u Plovdivu – Evropskoj prestonici kulture za 2019, sličan programu „Plants air“. Program ima za cilj da omogući prostor za kreativnu razmenu i priliku za umetnike da putuju, stvaraju inspirisani drugim prostorima i kulturama i razmenjuju iskustva sa umetnicima iz drugih Evropskih prestonica kulture.

Autor: explorenovisad.rs