Posetioci Promenade prikupljaju novčanu pomoć za stipendiste Fondacije Ana i Vlade Divac

share on:

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u saradnji sa Šoping centrom Promenada Novi Sad najavila je početak prikupljanja sredstava za stipendije srednjoškolaca koji postižu izuzetan uspeh, a potiču iz socijalno ugroženih sredina. U Promenadi su ovom prilikom postavljene dve kutije za donacije Divac stipendistima u kojima posetioci mogu ostaviti novac.

 

Ovo je treći put za redom Fondacija „Ana i Vlade Divac“ dodeljuje stipendije srednjoškolcima na teritoriji Srbijie. Prošle godine je ova Fondacija dodelila 100 stipendija u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

“Mnogo mi znači ova stipendija, bez nje ne bih mogla mnogo toga, pomaže mojoj porodici da regulišemo troškove, npr za sport, kurseve jezika i zaista sam zahvalna što sam je imala. Nadam se da ću stipendiju dobiti i za sledeću školsku godinu jer planiram da konkurišem ponovo”, rekla je predstavnicima medija stipendistkinja Svetlana Stojšić.

 

Svi Divac stipendisti najmanje četiri sata mesečno volontiraju i tako doprinose pozitivnim promenama u zajednici u kojoj žive. Ukupno su do sada imali više od 7000 volonterskih sati!

Prisutnim novinarima se obratio i jedan od stipendista: “Zovem se Momir Stanišić i ponosni sam stipendista Fondacije„Ana i Vlade Divac“. Veoma sam zahvalan na stipendiji koju mi je pružila ova fondacija. Ona me je podstakla da još više radim i učim, što pokazuju prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike, prvo mesto na republičkom takmičenju iz osnova elektrotehnike i prvo mesto na opštinskom takmičenju iz matematike.”

“Promenada Novi Sad je do sada organizovala više akcija humanitarnog tipa, a nastavljamo i u budućnosti sa Fondacijom Divac kroz postavljanje kutija za donacije u kojima će posetioci Promenade ostaviti novac. Ovo predstavlja podršku ne samo mladim ljudima već doprinosi razvoju zajednice u celini.  Pozivamo sve koje su u mogućnosti da podrže akciju i povedu ove mlade ljude u bolju budućnost”, rekla je ispred Šoping Centra Promenada Novi Sad, Darja Kustudija.

Posebnu prednost za dobijanje  stipendija imaju učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, osobe sa invaliditetom, porodice u kojima dete ili roditelj boluje od neke hronične bolesti. Čak 95% stipendista do sada je bilo nagrađivano na takmičenjima, dok 75% Divac stipendista potiče iz socijalno ugroženih porodica gde jedan član ima hronično oboljenje.

 

Ispred Fondacije „Ana i Vlade Divac“ novosadskim redakcijama se obratio Uroš Delić: “Fondacija Divac već duže vreme pomaže deci i mladima u Srbiji. Jedan od načina su i kutije za donacije u kojima posetioci Promenade mogu ostaviti kusur i tako pomoći nekome. Mi pozivamo sve građane Novog Sada kao i kompanije da se uključe u našu akciju i pomognu da sakupimo što više sredstava za Divac Stipendiste.”

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ sa partnerima već 12 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje.

 

U toku je novi Konkurs za Divac Stipendije otvoren do 23. avgusta.

 

Kontakt:

Miljana Kerču

Fondacija “Ana i Vlade Divac”

Mob: 062797746

E mail: miljana.kercu@divac.com

 

 

O FONDACIJI „Ana i Vlade Divac“

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ osnovana je 2007. godine, kako bi pomogla građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema. Misija Fondacije je obezbeđivanje kvalitetnog života ranjivih grupa i njihovo integrisanje u lokalnu i širu zajednicu jačanjem ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije u društvu.

Fondacija je posvećena pružanju humanitarne pomoći, ekonomskom osnaživanju i podsticanju zapošljavanja, razvoju demokratije i podršci lokalnim zajednicama, te razvoju filantropije u društvu. Zahvaljujući podršci preko 650.000 pojedinaca, 700 kompanija i 82 organizacije, Fondacija je u toku svog dvanaestogodišnjeg rada prikupila više od 18 miliona dolara i obezbedila pomoć za preko 660.000 ljudi. Detalji o Fondaciji i projektima dostupni su na divac.com.

 

 

Autor: explorenovisad.rs